Skip to main content

Βραβείο γεύσης και καινοτομίας για το Harmony Gourmet της ΜΕΒΓΑΛ

Το γιαούρτι Harmony Gourmet με μέντα και dark chocolate βραβεύτηκε στον διεθνή διαγωνισμό γεύσης και καινοτομίας “Anuga Taste Innovation”.

 

Με ένα διεθνές βραβείο επέστρεψε η ΜΕΒΓΑΛ από την διεθνή έκθεση Τροφίμων και Ποτών Anuga, που έγινε πρόσφατα στην Κολωνία της Γερμανίας και στην οποία η εταιρεία συμμετείχε.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για το γιαούρτι Harmony Gourmet με μέντα και dark chocolate, το οποίο βραβεύτηκε -μεταξύ 50 γιαουρτιών από όλο τον κόσμο- στο διεθνή διαγωνισμό γεύσης και καινοτομίας “Anuga Taste Innovation”.

Σημειώνεται ότι μέσα στο 2017 η ΜΕΒΓΑΛ βραβεύτηκε και με βραβείο καινοτομίας (Innovation Award Wabel 2017) για το Lactose Free γιαούρτι, στο Wabel Chilled & Dairy Summit, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Ακόμη, εφτά προϊόντα της ΜΕΒΓΑΛ ξεχώρισαν στα Βραβεία Ανώτερης Γεύσης 2017 (Superior Taste Award 2017), την ετήσια διοργάνωση του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης και Ποιότητας -iTQi- με έδρα τις Βρυξέλλες.

«Η στρατηγική εξαγωγών της εταιρείας προβλέπει επέκταση της κατηγορίας γιαούρτης σχεδιάζοντας και κυκλοφορώντας προϊόντα εξειδικευμένα (όπως στις κατηγορίες breakfast, lactose free και desserts), παράλληλα με τις πιο παραδοσιακές προϊοντικές επιλογές που έχουν κερδίσει εδώ και χρόνια το κοινό στο εξωτερικό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία και συνεχίζει: «Έτσι καλύπτει τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις που υπαγορεύουν νόστιμα ποιοτικά προϊόντα, με υψηλή προστιθέμενη αξία».

«Τα μερίδια αγοράς στις ευρωπαϊκές αγορές είναι σημαντικά και σήμερα (σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat) το 20% των γιαουρτιών που εξάγει η Ελλάδα ανά τον κόσμο, δηλαδή 1 στα πέντε γιαούρτια, είναι παραγωγής ΜΕΒΓΑΛ!», καταλήγει η ανακοίνωση.