Skip to main content

Βραβεύτηκαν τα παιδιά των αστυνομικών που πέτυχαν στις Πανελλήνιες

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι και συμβολικά δώρα στους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων του περσινού έτους

Ειδική τελετή βράβευσης των παιδιών του προσωπικού Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και των αυτοτελών αστυνομικών Υπηρεσιών που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη και πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις έτους 2016 πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι και συμβολικά δώρα στους επιτυχόντες που εισήχθησαν σε Ανώτατα και Ανώτερα Ιδρύματα, καθώς και στις Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές.

Το καλωσόρισμα απηύθυνε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του, εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχές και τα θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά για την επιτυχία τους. Μάλιστα, προέτρεψε τους νέους να επιδείξουν επιμονή και καρτερικότητα για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις, καθώς ο αγώνας τους δεν σταματά εδώ, αφού θα κληθούν να αντιμετωπίσουν νέες δυσκολίες.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, ο οποίος συνεχάρη θερμά τους επιτυχόντες για την προσπάθεια τους και το αποτέλεσμα, τονίζοντας μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στους νέους: «Ανοίξατε τα πανιά σας ξεκινώντας μία νέα διαδρομή. Εύχομαι η διαδρομή αυτή να ολοκληρωθεί με επιτυχία και βέβαια το ταξίδι της ζωής σας να είναι καλότυχο, να έχει απ’ όλα τα καλά που προσδοκάτε και ονειρεύεστε».

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αναφέρθηκε στις επιτυχίες των παιδιών και επεσήμανε ότι:

«Η παιδεία και η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελούν την ισχυρή αλλά και ευαίσθητη βάση πάνω στην οποία η κοινωνία στηρίζει το ίδιο της το μέλλον. Οι επιτυχίες των παιδιών μας αποτελούν εθνικό στόχο και σημαντική εθνική επένδυση στο μέλλον της χώρας».

Επίσης, συνεχάρη τους επιτυχόντες που «με ζήλο, εργατικότητα, προσπάθεια και ουσιαστική προετοιμασία ξεχώρισαν, σημείωσαν υψηλές επιδόσεις, πέτυχαν τον στόχο τους και εισήχθησαν σε σχολές της επιλογής τους, με σκοπό την απόκτηση μόρφωσης που θα τους κάνει ολοκληρωμένους ανθρώπους και προσωπικότητες» καθώς και «…τους συναδέλφους γονείς που τους έμαθαν την αξία της αγωνιστικότητας με υπομονή, επιμονή και προσήλωση στο στόχο και δημιούργησαν το κατάλληλο περιβάλλον για τη στήριξή τους, στην συστηματική τους προσπάθεια».

Κλείνοντας το λόγο του, ευχήθηκε καλή πρόοδο και δύναμη στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει ο καθένας, η καθεμία, ενώ υπογράμμισε πως: «..η σημασία της επιβράβευσης, η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και υπομονή είναι αξίες που όχι μόνο παραμένουν διαχρονικές αλλά αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινητήριο δύναμη για τη νέα γενιά».

Τη βράβευση χαιρέτισαν και τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Βασίλειος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ. Αχιλλέας Ζαπράνης, η αναπληρώτρια Πρύτανης Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κα Αριάδνη Στογιαννίδου, ο Πρόεδρος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

Επίσης, παρέστησαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μπαντουβάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Θωμάς Σάνδρος, οι βοηθοί Γ.Α.Δ.Θ., οι Διευθυντές των Διευθύνσεων δικαιοδοσίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οι Διευθυντές των Υποδιευθύνσεων Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος και Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, Ανώτεροι Αξιωματικοί της Γ.Α.Δ.Θ., Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συνδικαλιστικών Ενώσεων καθώς και λοιπό αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Γ.Α.Δ.Θ..
Μετά το πέρας των βραβεύσεων, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα και στην μπάντα του Τμήματος Μουσικής Αστυνομίας.