Skip to main content

Βούτσιτς: Προτεραιότητα η σύνδεση Θεσσαλονίκης - Βελιγραδίου

Στη σημασία της διασύνδεσης μεταξύ των δύο πολέων αναφέρθηκε εκτενώς στην τοποθέτησή του στο Belt and Road Forum στην Κίνα ο Σέρβος Πρόεδρος.

Στο έργο διασύνδεσης της Θεσσαλονίκης με το Βελιγράδι αναφέρθηκε εκτενώς στον λόγο του ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά τη διάρκεια του Belt and Road Forum στην Κίνα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε ότι θα είναι σε επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό ώστε να προχωρήσει άμεσα αυτό το σημαντικό σχέδιο που συνδέεται και με την σιδηροδρομική διασύνδεση Βελιγραδίου-Βουδαπέστης που ολοκληρώνεται σύντομα.

Σημειώνεται ότι το θέμα είχαν συζητήσει οι δύο ηγέτες και στην πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βελιγράδι.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός και ο Σέρβος πρόεδρος συμφώνησαν στο περιθώριο της συνόδου, το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας που ανακοινώθηκε στο Βελιγράδι κατά την πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα, να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, στην τοποθέτησή του ο κ. Βούτσιτς στήριξε την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού να επαναληφθει το Belt and Road Forum καθώς ενισχύει αποφασιστικά τη συνεργασία μεταξύ των χωρών.