Skip to main content

Βούτσης: Κακώς εμπλέκουν την Γεννηματά στη λίστα Μπόργιανς

Ο Ν. Βούτσης δεν συμφώνησε με το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με το θέμα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως έχει ζητήσει το ΠΑΣΟ

Απορρίπτει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τις κατηγορίες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά ότι κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται πίσω από δημοσίευμα που την συνδέει με τη λίστα Μπόργιανς, ενώ ταυτόχρονα ο πρόεδρος παίρνει αποστάσεις από το δημοσίευμα τονίζοντας ότι ο καταγγέλλων φέρει το βάρος της ευθύνης.

Ο πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η οποία του είχε στείλει σχετική επιστολή. «Ευλόγως αισθάνεται θιγμένη και νιώθει ότι υπάρχει μία σκευωρία σε βάρος της καθώς όπως έχει πει δεν την ακουμπάει προφανώς καθόλου ούτε την ίδια ούτε την οικογένειά της αυτή η υπόθεση», είπε ο Ν. Βούτσης μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Πρέπει να συνεννοηθούμε κάποια στιγμή και με τον κλάδο σας (σ.σ. των δημοσιογράφων) για τη βασική αρχή που είναι και δική μου αρχή πως για όποια καταγγελία ή κατηγορία υπάρχει, η αιτιολόγηση και η βασιμότητά της ανήκει 100% σε αυτόν που καταγγέλλει. Το αντίθετο είναι απολύτως αρρωστημένη κατάσταση», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «καθένας να πάρει την ευθύνη του. Παίρνουμε σαφέστατα απόσταση από οτιδήποτε δεν είναι απολύτως τεκμηριωμένο. Συντάσσομαι και με την ακροτελεύτια φράση της κυβερνητικής ανακοίνωσης ότι θα γίνουν τα πάντα για πλήρη διαφάνεια και αποσαφήνιση και του συγκεκριμένου θέματος. Αυτό είναι μια θέση στο όριο του αυτονόητου».

Για το ότι η Φ. Γεννηματά εμπλέκει το δημοσίευμα και την εφημερίδα Documento με κυβερνητικά στελέχη ο Ν. Βούτσης επεσήμανε: «Θεωρώ ότι είναι εν αδικώ ως προς την εκτίμηση της, που στην επιστολή της αναφέρει,  δικαίωμα της είναι,  αλλά εμπλέκει πολιτικές ή επιχειρηματικές σχέσεις και συγγένειες κυβερνητικών στελεχών με τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Αυτό δεν γίνεται. Κάθε εφημερίδα έχει μία κατεύθυνση και κάθε εκδότης κάποιες σχέσεις».

Ο Ν. Βούτσης δεν συμφώνησε με το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με το θέμα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ. «Προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει η Επιτροπή να γίνει ένα είδος μικρού εφετείου και δικαστηρίου της πολιτικής ζωής για όσα θέματα ανακύπτουν», είπε.