Skip to main content

Βούτσης για «Παραιτηθείτε»: Δεν είναι σωστό να βάζουμε ταμπέλες

Πώς σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τη σημερινή συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε». Η απάντησή του στην επιστολή Μητσοτάκη

Υπέρ των διαδηλώσεων τάχθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με αφορμή τη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε», τονίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι σωστό να βάζουμε ταμπέλες.

«Δεν είναι σωστό να βάζουμε ταμπέλες, τι αιτήματα πολιτικά μπαίνουν, αν ανταποκρίνονται στις ανάγκες ανθρώπων ή έχουν πολιτική αποτελεσματικότητα, όλοι κρινόμαστε», τόνισε, μιλώντας στον Αlpha 989.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι δεν φοβάται καθόλου ο,τιδήποτε και αν γίνει «πέρα βιαίων ενεργειών. Αυτό ισχύει για οποιοδήποτε κίνημα και διαδήλωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την επιστολή του προεέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου ο κ. Βούτσης είπε πως «το πιο εύκολο, αν θέλαμε να οδηγηθεί σε αδιέξοδο, θα έπρεπε να αναφερθούν στοιχεία πρόσφατων μνημονιακών περιόδων. Τα ίδια και χειρότερα γίνονταν στο παρελθόν».

«Αν υπάρχουν κάποια μείον θα τα βελτιώσουμε περαιτέρω. Από τον Σεπτέμβριο έχουμε ελάχιστες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Κακώς προστίθενται του προηγούμενου διαστήματος υπό το βάρος της διαπραγμάτευσης. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση περιορισμών και η εκάστοτε κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να φέρνει ζητήματα σοβαρά κάτω από συνθήκες που δεν θα επιλέγαμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Για τη διάταξη του άρθρου 86 ο κ. Βούτσης εκτίμησε ότι «πρέπει να καταργηθεί απολύτως, συμφωνούν αρκετά κόμματα. Πρέπει να εξαιρεθούν τα απολύτως και με αυστηρό τρόπο αντικείμενα που αφορούν πολιτική δραστηριότητα και έκφραση ιδεών  και απόψεων. Αλίμονο αν μπαίναμε σε ένα κυνήγι μαγισσών πολιτικής δράσης των Βουλευτών. Τότε θα καταργούνταν κορυφαία άρθρα του Συντάγματος».

Σε ό,τι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση υπογράμμισε ότι «δεν είναι κανενός άποψη ότι θα μπορούσαμε να πάμε σε δημοψήφισμα. Το άρθρο 110 του Συντάγματος είναι πάρα πολύ αυστηρό. Από εκεί και πέρα,  δεν θα πρέπει να είναι και ταμπού η συζήτηση για επιμέρους δημοψηφίσματα για συγκεκριμένα θέματα. Ήταν λάθος που για 40 χρόνια δεν είχε γίνει άλλο δημοψήφισμα από το βασιλικό και έγινε πέρυσι».

Επισήμανε ότι «οι εξελίξεις θα αποσυνδεθούν από τη συνταγματική αναθεώρηση και τις προσεχείς εβδομάδες θα υπάρχουν νέα για το θέμα αυτό στη Βουλή».