Skip to main content

Βούτσης: «Αναστολή» για να μην εγείρουν απαιτήσεις οι υπερθεματιστές

Ο πρόεδρος της Βουλής εξήγησε γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον όρο «αναστέλλεται» και όχι «καταργείται» στο άρθρο του νόμου Παππά.

Να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον όρο «αναστέλλεται» και όχι «καταργείται» το άρθρο 2Α του νόμου Παππά στην τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση επιχείρησε ο Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στην Διάσκεψη των Προέδρων και απαντώντας στις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι η διατύπωση περί αναστολής του άρθρου 2Α έγινε προκειμένου οι υπερθεματιστές να μην εγείρουν απαιτήσεις από το ελληνικό Δημόσιο. Εγγυήθηκε δε «χωρίς ενδοιασμό» και προσωπικά ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην τροπολογία.

«Χωρίς κανένα ενδοιασμό εγγυώμαι προσωπικά ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε υπαναχώρηση. Η διατύπωση περί αναστολής είναι ακριβέστατη με την επιφύλαξη της οριστικής απόφασης για να μην υπάρξουν προσφυγές και σοβαρές απαιτήσεις έναντι του ελληνικού Δημοσίου από τους προσωρινούς υπερθεματιστές. Να το εξετάσετε αυτό με τους νο9μικούς σας», τόνισε ο Ν. Βούτσης.

Υπενθυμίζεται ότι Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ζήτησαν να αλλάξει η διατύπωση της τροπολογίας και να αναφέρεται ρητώς ότι καταργείται, εκφράζοντας ζωηρές επιφυλάξεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης να επαναφέρει τον νόμο Παππά εφόσον το επιτρέψει η καθαρογραφή της απόφασης του ΣτΕ.