Skip to main content

Βούτσης:Να είχε δώσει εξαρχής διευκρινίσεις στους θεσμούς ο Τσακαλώτος

Aιχμές για τις κινήσεις του υπουργού Οικονομικών άφησε ο πρόεδρος της Βουλής μετά τη χθεσινή αντιπαράθεση που είχαν στη Βουλή.

Aιχμές για τη στάση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, άφησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες στη Βουλή οι δύο άντρες ήρθαν σε αντιπαράθεση όταν ο κ. Βούτσης δεν επέτρεψε στον υπουργό Οικονομικών να πάρει τον λόγο ώστε να απαντήσει στις κατηγορίες του κ. Μητσοτάκη. 

Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο επεισόδιο διαδικαστικού τύπου αψιμαχία, διευκρινίζοντας ότι αν έδινε το λόγο στον υπουργό εκείνη τη στιγμή η συζήτηση θα διακοπτόταν για αρκετή ώρα, λόγω και των παρεμβάσεων που θα ακολουθούσαν από άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης και ενώ ο πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής άσκησε κριτική στις κινήσεις του κ. Τσακαλώτου, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο περιεχόμενο της επιστολήςτου υπουργού προς τους θεσμούς.

Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι ο υπουργός από την αρχή έπρεπε να είχε δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις, από τη στιγμή μάλιστα που στην επιστολή αναφερόταν σε καθυστερήσεις που οφείλονταν σε διαδικαστικά ζητήματα, όπως προεδρικά διατάγματα και νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο κ. Βούτσης υποστήριξε πως δεν τίθεται θέμα για τις μεταξύ τους σχέσεις, ούτε θέμα κοινής γραμμής της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση.