Skip to main content

«Βουνό» οι ανεξόφλητες οφειλές στη ΔΕΗ- Ξεπερνούν το 1 δισ.

Tο σύνολο των ανεξόφλητων οφειλών αγγίζει πλέον τα 3 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας και τα ποσά που έχουν διακανονιστεί σύμφωνα με τα στοιχεία.

Διογκώνονται μέρα με την μέρα οι ανεξόφλητες οφειλές προς την ΔΕΗ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει η Επιχείρηση, μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, φέτος, σε διακανονισμό οφειλών εντάχθηκαν 510.000 καταναλωτές, με συνολικό ύψος οφειλής πλέον των 1,335 δισ. ευρώ. Το ποσό είναι ιλιγγιώδες, ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να είναι ακόμα χειρότερα.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, το σύνολο των ανεξόφλητων οφειλών φτάνει πλέον στα 3 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας και τα ποσά που έχουν διακανονιστεί, με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αποπληρωθεί και ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα εισπραχθούν σε ορίζοντα τριετίας που διαρκούν οι δόσεις.

Πρόσθετο πρόβλημα δημιουργεί η πολιτική της ΔΕΗ να μην προχωρεί σε αποκοπές ρεύματος για οφειλές μέχρι 1.000 ευρώ, καθώς πολλοί καταναλωτές διατηρούν συστηματικά ένα ανεξόφλητο υπόλοιπο σε αυτό το ύψος, αφού δεν κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Η ΔΕΗ αδυνατεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και το φαινόμενο των ρευματοκλοπών στο οποίο επιδίδονται καταναλωτές κάθε εισοδηματικής τάξης. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ διαπιστώνουν περί τις 1.000 ρευματοκλοπές τον μήνα, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που δέχονται και επιθέσεις από καταναλωτές που έχουν παραβιάσει τον μετρητή.