Skip to main content

Βουνά τα σκουπίδια και έντονη δυσοσμία σε Τούμπα και Χαριλάου (φωτο)

Οι κάδοι ανακύκλωσης έχουν πλέον ξεχειλίσει από μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια, ενώ κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να πετάξουν κρεβάτια, καναπέδες και άλλα.

Βουνό παραμένουν τα σκουπίδια σε γειτονιές της Τούμπας και της Χαριλάου παρά τη σημερινή «έξοδο» στους δρόμους 17 απορριμματοφόρων (προσωπικού ασφαλείας) του δήμου Θεσσαλονίκης για την αποκομιδή.


Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε στενά πάνω και κάτω από την οδό Παπαναστασίου, από την οποία έχει αδειάσει ο κύριος όγκος σκουπιδιών.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι κάδοι ανακύκλωσης έχουν πλέον ξεχειλίσει από μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια, ενω κάποιοι δημότες βρηκαν την ευκαιρία, εν μέσω απεργίας στην καθαριότητα, να πετάξουν κρεβάτια, καναπέδες και άλλα ογκώδη αντικείμενα.

Η δυσοσμία στις περιοχές αυτές είναι ιδιαίτερα έντονη, καθώς τα απορρίμματα παραμένουν στους κάδους και γύρω απο αυτούς πάνω από μια εβδομάδα.

Μένει να φανεί αν θα έχει λυθεί το πρόβλημα μέχρι την Κυριακή, ημέρα την οποία ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν οριοθετήσει ως αυτήν που η κατάσταση στην πόλη θα εχει ομαλοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εξελίσσεται η 24ωρη απεργία των συμβασιούχων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ το απόγευμα η εκτελεστική της επιτροπή αποφάσισε να μην συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.