Skip to main content

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η πρόταση για εξεταστική για την υγεία

Η πρόταση κατατέθηκε από την κυβέρνηση στη Βουλή και αφορά την περίοδο 1997 - 2014 - Η πρόταση της ΝΔ δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία.

Η πρόταση των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, κατά τα έτη 1997-2014 συγκέντρωσε απόψε την πλειοψηφία των παρόντων της Ολομέλειας με 187 ψήφους υπέρ και 71 κατά.

Η πρόταση της ΝΔ, να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, κατά τα έτη 1996 μέχρι σήμερα, δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, καθώς ψηφίστηκε από 107 βουλευτές και καταψηφίστηκε από 151 βουλευτές. Παρών ψήφισαν 21 βουλευτές.

Συνολικά, ψήφισαν 279 βουλευτές.

Στην ονομαστική ψηφοφορία επί των δύο προτάσεων για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής:

 Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφισαν «ναι» στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και «όχι» στην πρόταση της ΝΔ.
 Οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «όχι» στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και «ναι» στην πρόταση της ΝΔ.
 Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσαν ότι στηρίζουν την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία δεν τέθηκε σε ψηφοφορία επειδή δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών και η στάση τους λογίζεται «παρών» και στις δύο προτάσεις.
  Η Χρυσή Αυγή ψήφισε «ναι» και στις δύο προτάσεις.
  Το ΚΚΕ ψήφισε «ναι» και στις δύο προτάσεις.
  Η Ένωση Κεντρώων, ψήφισε «παρών» και στις δύο προτάσεις.
  Το Ποτάμι ψήφισε «ναι» και στις δύο προτάσεις.

Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος, εισηγήθηκε η Επιτροπή να απαρτίζεται από 23 μέλη και να ολοκληρώσει τις εργασίες μέσα σε τρεις μήνες από την έναρξη των εργασιών της. Τα κόμματα, έχουν προθεσμία μέχρι την 21η Απριλίου, να παραδώσουν τα ονόματα των βουλευτών που θα συμμετάσχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία.