Skip to main content

Για μαφιόζικες μεθόδους κατηγόρησε τον Σαμαρά ο Παπαγγελόπουλος

«Απειλούνται ευθέως, με σκοπό να τρομοκρατηθούν, δικαστικοί λειτουργοί, μάρτυρες, ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός», σημείωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στην ομιλία του στη Βουλή. Κατά την εισαγωγή ο κ. Παπαγγελόπουλος παραδέχθηκε ότι το ενδεχόμενο αδίκημα της απιστίας έχει παραγραφεί για να συνεχίσει «Θεωρώ ότι η πράξη της δωροδοκίας δεν έχει παραγραφεί γιατί δεν γίνεται κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων αλλά επ ευκαιρία αυτών. Δεν έχω χρόνο να το εξηγήσω και καταθέτω σχετικά αποσπάσματα των Καστανίδη και Παυλόπουλου».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε από το βήμα της Βουλής: «Ως εισαγγελέας τήρησα με τη μεγαλύτερη δυνατή ευλάβεια την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας. Αυτό θα κάνω και τώρα. Όμως κατακρεουργήθηκε από τον κ. Σαμαρά σε βάρος εμού και των προστατευόμενων μαρτύρων».

«Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι αντιδράσεις τους δεν τους βοηθούν καθόλου. Υπάρχει λογικός άνθρωπος που μπορεί να σκεφτεί ότι για διεθνές σκάνδαλο εγώ ως εκτελεστικός βραχίονας Τσίπρα εκτελώ τέτοια σκευωρία. Αν συμβαίνει αδικούμε ως αναπληρωτής υπουργός, πρέπει να αναλάβω επικεφαλής του FBI», υπογράμμισε.

Εξάλλου, τόνισε ότι «στη δήλωσή του ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του ελληνικού κράτους, δεν αναφέρθηκε στον κ. Σαμαρά» και πρόσθεσε πως «στην επιστολή παραίτησής της η κα Ράικου χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ως κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας».

Όπως είπε ο ίδιος τα όσα είπε μιλώντας «για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του κράτους» έξω από το Μαξίμου στηρίχθηκαν σε «μερική ενημέρωση» και όχι άτυπη ενημέρωση, όπως λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης, από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Εκανε λόγο για «τρομοκρατία που δεν θα περάσει» η οποία έχει στόχο να σταματήσει τις έρευνες. Στην προσπάθεια αυτή δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε απειλές διώξεων και εξόντωσης. Θύμισε ότι «σε υποθέσεις της 17 Νοέμβρη και της ΧΑ υπήρχαν προστατευόμενοι μάρτυρες. Στην Novartis μετατρέπονται σε «κουκουλοφόροι».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο και για απειλές σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: «Απειλούνται ευθέως, με σκοπό να τρομοκρατηθούν, δικαστικοί λειτουργοί, μάρτυρες, ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός», είπε, ενώ απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά του είπε «κ. Σαμαρά καταγγείλατε την σύσταση συμμορίας. Κε Σαμαρά, προσπαθείτε να συνδέσετε τη δημιουργία σκευωρίας με το Μακεδονικό. Πώς εξηγείται να γνωρίζω μήνες πριν, όταν λέτε ότι έστηνα τη σκευωρία, ότι θα γίνει συλλαλητήριο;»

Είπε ότι ο κος Σαμαράς χρησιμοποιεί και σήμερα το Μακεδονικό ως άλλοθι, όπως έπραξε και το 1993 για να ρίξει την τότε κυβέρνηση.

«Είναι μέγιστη δημοκρατική εκτροπή οι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή, και άλλα που προσιδιάζουν σε μαφιόζικες μεθόδους. Τι εννοεί ο κ. Σαμαράς όταν λέει ότι θα μας πάει μέχρι τέλους; Ελπίζω να μην εννοεί τη φυσική μας εξόντωση. Με το σύνολο των απειλών αναλαμβάνουν κάποιοι μεγάλη ευθύνη. Για ότι συμβεί εναντίον εισαγγελέων και προστατευόμενων μαρτύρων ακόμα και μια γλάστρα να πέσει στο κεφάλι τους  ξέρετε τι θα υποθέσουν όλοι;  Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν απόπειρες αυτοκτονίας» τόνισε στο τέλος.

Η τοποθέτηση του κ. Παπαγγελόπουλου προκάλεσε και την παρέμβαση του κ. Αδωνη Γεωργιάδη που κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό να απαντήσει εάν θα δεχθεί την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν συνομιλίες με τους εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα.

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσω τον κ. Γεωργιάδη σε σόου εντυπώσεων. Δεν φοβάμαι τίποτα. Να μου μιλάτε στον πληθυντικό. Εκπροσωπείτε μια μεγάλη παράταξη. Δεν έχετε το ήθος να μιλάτε στο κοινοβούλιο. Δεν φοβάμαι. Προαναγγέλλω από τώρα πως όταν έρθει η δικογραφία για την εις βάρος μου μήνυση θα ζητήσω να  γίνει προανακριτική και να ανοίξουν τα τηλέφωνά μου γιατί τα τηλεφωνήματα δεν έχουν τίποτα παράνομο» απάντησε ο κ. Παπαγγελόπουλος.