Skip to main content

Βουλή: Διεκόπη η συζήτηση για ΟΛΠ - Εν αναμονή βελτιώσεων στη σύμβαση

Οι αλλαγές κατά την κρίση της κυβέρνησης δεν έγιναν για να ανατρέψουν συμφωνημένα, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Διακόπηκε στη Βουλή η συζήτηση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ ώστε εντός μίας ώρας η κυβέρνηση να καταθέσει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις.  Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, ήδη οι βελτιώσεις βρίσκονται στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι για λόγους ορθής νομοθέτησης έγιναν οι αλλαγές επιρρίπτοντας την ευθύνη στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και στο ΤΑΙΠΕΔ.

«Όταν η κυβέρνηση ασχολήθηκε με την τελική διαμόρφωση του κειμένου του κυρωτικού νόμου δεν άλλαξε τίποτα. Αυτό το κείμενο χρησιμοποίησε. Όμως, όχι το υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, με κριτήριο ορθής νομοθέτησης, προέβη σε μία σειρά από αλλαγές που δεν έχουν σχέση με παραβίαση συμφωνηθέντων, με ανατροπή δεδομένων», είπε.

Πρόσθεσε πως «οι αλλαγές κατά την κρίση της κυβέρνησης δεν έγιναν για να ανατρέψουν συμφωνημένα, να ανατρέψουν συμφωνία ούτε τίποτα. Παρόλα αυτά οι αλλαγές αυτές διαβιβάσθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει την διαρκή επικοινωνία με τους διαγωνιζομένους και τον παραχωρησιούχο. Δεν έγιναν για να αιφνιδιάσουν κανένα».

«Οι αλλαγές έγινα για λόγους ορθής νομοθέτησης. Σας καλώ να σταματήσετε την σπέκουλα. Νομικοί είστε, μπορεί να δείτε αν ισχύει αυτό ή αν έγιναν αλλαγές στην ουσία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας και ζήτησε από τα κόμματα «να μην καλούν την κυβέρνηση με τερτίπια τέτοιου είδους να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Ζήτημα ορθής νομοθέτησης είναι και αν υπάρχουν παρερμηνείες να διευθετηθούν».
Νωρίτερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει να διακοπεί η συνεδρίαση.