Skip to main content

Βουλγαρία: Στους 8 οι νεκροί από την έκρηξη σε εμπορική αμαξοστοιχία

Πιθανότερο σενάριο σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος προβάλλεται από τις αρχές η αυξημένη ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός του τρένου

Σε 8 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους κατά την έκρηξη μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας χθες στην Βουλγαρία, καθώς οι αρχές εντόπισαν τη σορό ενός νεαρού άνδρα στα συντρίμμια του σταθμού λεωφορείων του Χιτρίνο (βορειοανατολικά), όπως έγινε σήμερα γνωστό από την κυβέρνηση.

Η σορός του κάτοικου ενός γειτονικού χωριού ανακαλύφθηκε το βράδυ του Σαββάτου, αφού συγγενείς του, που είχαν χάσει τα ίχνη του, ενημέρωσαν την αστυνομία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

Οι αρχές είχαν δώσει χθες έναν απολογισμό 7 νεκρών και πολλών δεκάδων τραυματιών, 29 εκ των οποίων παραμένουν υπό νοσηλεία, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο τρένο το οποίο μετέφερε δεξαμενές με αέριο προς τη Ρουμανία.

Πιθανότερο σενάριο σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος προβάλλεται από τις αρχές η αυξημένη ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός του τρένου. Η αμαξοστοιχία εισήλθε στον σταθμό του Χιτρίνο με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα, διπλάσια από την επιτρεπόμενη.