Skip to main content

Βουλγαρία: Η Voria.gr στο φιλανθρωπικό φιλικό Μπερμπάτοφ-Φίγκο (video)

Δεκάδες παλαίμαχοι σταρ του ποδοσφαίρου έδωσαν το «παρών» - Στόχος να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση των παιδιών που το έχουν ανάγκη

Την αποθέωση από περίπου 35.000 φιλάθλους γνώρισαν ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο Λουίς Φίγκο και οι υπόλοιποι σταρ του ποδοσφαίρου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Βούλγαρου σταρ ώστε να συμμετάσχουν σε φιλανθρωπικό φιλικό παιχνίδι που έλαβε χώρα στο στάδιο «Βασίλι Λέφσκι» της Σόφια.

Συγκεκριμένα, το φιλανθρωπικό ίδρυμα του πρώην άσου του ΠΑΟΚ διοργάνωσε, σε συνεργασία με το αντίστοιχο ίδρυμα του πρώην Πορτογάλου σταρ, μια ξεχωριστή αναμέτρηση με την αρωγή της επενδυτικής τράπεζας Fibank για να συγκεντρωθουν χρήματα με στόχο την ενίσχυση των παιδιών που το έχουν ανάγκη.

To ίδρυμα του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ δημιουργήθηκε το 2008 με σκοπό να ενισχύσει τις προσπάθειες μικρών παιδιών για να μορφωθούν και να εξελίξουν τα ταλέντα τους σε πεδία όπως ο αθλητισμός, οι επιστήμες και οι τέχνες έχοντας έτσι την ευκαιρία να τα μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο.

Αντίστοιχα το ίδρυμα του Λουίς Φίγκο δημιουργήθηκε το 2002 με στόχο να ενισχύσει τις προσπάθειες κοινωνικά αποκλεισμένων παιδιών για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης αλλά και να ενισχύσει παιδιά που έχουν σοβαρές ασθένειες. Το ίδρυμα λειτουργεί σε συνεργασία με κυβερνητικούς οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρείες που με τη σειρά τους παρέχουν τους κατάλληλους οικονομικούς και μη πόρους με στόχο την διεκπεραίωση δράσεων για τα παιδιά.

Με την ομάδα του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ αγωνίστηκαν οι Ντέιβιντ Τζέιμς, Γκάρι Νέβιλ, Πατρίς Εβρά, Χρίστο Στόιτσκοφ, Ρόμπι Κιν, Κράσιμιρ Μπαλάκοφ, Ράιαν Γκιγκς, Νεμάνια Βίντιτς, Φιλ Νέβιλ και Πολ Σκόουλς. Παράλληλα, συμμετείχαν οι Στίλιαν και Μάρτιν Πετρόφ, όπως και εννέα από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές του βουλγάρικου ποδοσφαίρου (Μπόζινταρ Τσορμπατζίνσκι, Μπόζινταρ Κράεφ, Γκιόργκι Μιλάνοφ, Ιβάιλο Τσότσεφ, Κιρίλ Ντεσπότοφ, Καλόγιαν Κράστεφ, Αντόνιο Βούτοφ, Τόντορ Νεντέλεφ και Ιγιάντ Χαμούντ).

Αντίστοιχα στην ομάδα «All Stars» του Λουίς Φίγκο συμμετείχαν οι Γενς Λέμαν, Ιβάν Κόρντομπα, Μίσελ Σαλγκάδο, Κάρλος Μαρτσένα, Ρομπέρτ Πιρές, Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, Γιάρι Λιτμάνεν, Ντίμας, Κριστιάν Καρεμπέ και Νταβίντ Τρεζεγκέ, ενώ παράλληλα αγωνίστηκαν και οι Σεμπαστιάν Φρέι, Σελεστίν Μπαμπαγιάρο, Εμανουέλ Πετίτ, Λουίς Σαχά, Ντάνιελ  Μποριμίροφ, Λουίς Μπόα Μόρτε, Σιμάο Σαμπρόσα και Σότα Αρβελάτζε.

Το ματς έληξε 3-3, αλλά μικρή σημασία έχει μπροστά στην εξαιρετική πρωτοβουλία.