Skip to main content

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Συμμετείχα σε εκπαιδευτικές εκδρομές της Novartis

«Συμμετείχα κι εγώ σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργάνωνε η NOVARTIS αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος εκπαίδευσης και ενημέρωσης» είπε ο Γιώργος Καΐσας.

Σε εκπαιδευτικές εκδρομές της Novartis παραδέχτηκε ότι συμμετείχε με την ιδιότητα του γιατρού ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καΐσας που υπερψήφισε την προκαταρκτική για τους δυο πρώην Πρωθυπουργούς και τους οχτώ υπουργούς.

«Συμμετείχα κι εγώ σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργάνωνε η NOVARTIS αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος εκπαίδευσης και ενημέρωσης» σημείωσε ο κ. Καΐσας που πρόσθεσε ότι δέχτηκε προτάσεις από στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών στο γραφείο του για την συνταγογράφηση φαρμάκων της εταιρείας του έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.

«Όλοι οι γιατροί, δεν υπάρχει υγειονομικός που να μην είχε πάρε-δώσε και με τη NOVARTIS και με τις άλλες φαρμακευτικές εταιρείες. Όλοι οι υγειονομικοί ήταν στα νύχια των εταιρειών και είναι στα νύχια των εταιρειών. Την εκπαίδευση την αναλάμβαναν οι εταιρείες. Και εγώ και οι άλλοι γιατροί δεν είχαν άλλον τρόπο τα τελευταία 40 με 50 χρόνια να εκπαιδευτούν, παρά μόνο να πάνε μέσω εταιρειών. Αυτή είναι η κατάσταση».

Τέλος, ερωτηθείς γιατί δεν καταφέρθηκε ποτέ επώνυμα εναντίον τους, απάντησε ότι ο νόμος θεωρούσε τις ενέργειες αυτές απολύτως νομότυπες στο πλαίσιο της διαφημιστικής προώθησης των φαρμάκων.