Skip to main content

Βουλευτές ΝΔ: Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε Grexit από τη Σένγκεν

Οι σαραντα δύο βουλευτές της ΝΔ τονίζουν, «η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, αν δεν συμμορφωθούμε με τις κοινοτικές «εντολές».

Ερώτηση κατέθεσαν  προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών για το θέμα της δημιουργίας και λειτουργίας των κέντρων υποδοχής προσφύγων 42 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.  

Όπως τονίζουν, «η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, αν δεν συμμορφωθούμε με τις κοινοτικές «εντολές». «Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε ένα «Grexit Σένγκεν» τονίζουν μεταξύ άλλων στην ερώτηση.

Οι βουλευτές ζητούν απαντήσεις, για τις ενέργειες του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού σχετικά  με την άμεση δημιουργία και λειτουργία των κέντρων υποδοχής προσφύγων (hotspots) σε Κω, Λέρο, Λέσβο, Σάμο και Χίο, πως χειρίζεται η κυβέρνηση τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, ποιο είναι το οικονομικό κόστος για το 2015, της μέχρι τώρα ακολουθούμενης πολιτικής για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, αν εξακολουθεί η κυβέρνηση να ενστερνίζεται τις απόψεις της για «ανοιχτά σύνορα για όλους» και «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» κ.α.