Skip to main content

Βούγιας: Το φθινόπωρο οι αποφάσεις για τις δημοτικές εκλογές

Η κίνηση «Thessaloniki Project» δεν θα έχει ανάμειξη στις δημοτικές εκλογές, όπως αποκάλυψε ο Σπύρος Βούγιας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.

«Η πόλη επινοεί ξανά τον εαυτό της», αυτός ήταν ο τίτλος της δεύτερης εκδήλωσης (20Χ5), την οποία διοργάνωσε, σήμερα, στο Αμφιθέατρπο του Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, το «Thessaloniki Project».

Η θεματολογία της εκδήλωσης περιελάμβανε πέντε ενότητες, που αφορούσαν στην πόλη και την αρχιτεκτονική, στην επιχειρηματικότητα, στην κυκλοφορία, στην κοινωνική πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης καθώς και στον πολιτισμό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπήρξαν πολύ ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις απο ανθρώπους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας τη δική τους προσωπική ματιά για την πόλη, καταθέτοντας παράλληλα, ορισμένες πολύ πρωτοποριακές ιδέες.

Μεταξύ άλλων η αρχιτέκτονας Βανέσσα Τσακαλίδου, η οποία μίλησε για την ακάλυπτων χώρων μεταξύ των πολυκατοικιών, ο Κυριάκος Ιωσιφίδης, συντονιστής προγραμμάτων Urban Act, παρουσίασε τις δημοσιες τοιχογραφίες σε κτήρια της πόλης, ο Μιχάλης Στάγκος παρουσίασε καινοτόμες ιδέες και τάσεις στον τομέα της επιχειρηματικότητας, ο σχεδιαστής μόδας Κωνσταντίνος Τσίγαρος μίλησε για τη δυνατότητα ανάπτυξης γαμήλιου τουρισμού στη Θεσσαλονίκη, η οδηγός ταξί Βασιλεία Καμπουρίδου μίλησε για τις προσωπικές ιστορίες που μοιράζεται με τους πελάτες της, ο δημοσιογράφος Γιάννης Κοτσιφός ανέπτυξε τα στερεότυπα στον χώρο των ΜΜΕ, ο συγγραφέας Σάκης Σερέφας θύμισε μια παλιά ιστορία από την δεκαετία του ΄60, την οποία έκανε ποίημα και θεατρικό έργο, με τίτλο, «Πέτα το στη θάλασσα», η mezzosoprano Κασσάνδρα Δημοπούλου μίλησε για την όπερα στη Θεσσαλονίκη και ο Σπύρος Βούγιας για το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη.

Μιλώντας στη Voria.gr ο κ. Βούγιας είπε ότι θα ακολουθήσει άλλη μια τρίτη ανάλογη εκδήλωση μέσα στον Απρίλιο, ενώ ερωτηθείς η κίνηση «Project Thessalonikh» θα εμπλακεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές είπε οτι η κίνηση αυτή καθεαυτή δεν θα έχει ανάμειξη στις εκλογές και ότι ο ίδιος θα αποφασίσει εάν θα είναι υποψήφιος ή οχι γύρω στο φθινόπωρο.