Skip to main content

Βορίδης: Πλαστά τα έγγραφα που προσκόμισε στη Βουλή ο Καμμένος

Τα έγγραφα που παρουσίασε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος δεν είναι γνήσια σημείωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου της ΝΔ.

Τη γνησιότητα των εγγράφων που προσκόμισε ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή αμφισβήτησε ο Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης στη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου, παρόντος και του Τομεάρχη Δικαιοσύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου. 

«Τα έγγραφα που παρουσίασε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος δεν είναι γνήσια. [Το έγγραφο της Σαουδικής Αραβίας για τον Βασίλη Παπαδόπουλο] «είναι μια απλή εξουσιοδότηση, ένα κείμενο το οποίο δεν έχει καμία σφραγίδα επικυρώσεως» σημείωσε ο κ. Βορίδης.

«Ζητήσαμε από τη Σαουδική Αραβία να μας βεβαιώσει ότι αυτό το κείμενο είναι αυθεντικό και από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο κ. Αντέλ Αλ Σαϊφ έχει τη δυνατότητα να ορίζει πληρεξουσίους. Ο πληρεξούσιος είναι κάποιος και η εξαγωγική οντότητα είναι κάποια άλλη», πρόσθεσε.

«Θα έκανε και διάφορες δουλειές, είπε ο κ. Καμμένος για τον κ. Παπαδόπουλο. Ο πληρεξούσιος δεν κάνει δουλειές, εκπροσωπεί», είπε ακόμα ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, κατηγορώντας τον ΥΕΘΑ ότι έχει πει σωρεία ψεμάτων για την υπόθεση.

«Αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι ο κ. Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές, ότι δεν ήταν καθόλου πληρεξούσιος, ότι ο κ. Παπαδόπουλος ήταν ενδιάμεσος-μεσάζων. Γιατί ενώ υπάρχει νόμος, τον παραβίασε; Γιατί χρησιμοποιεί ψευδοέγγραφα στο κοινοβούλιο; Ποιον θέλει να ωφελήσει και ποιον να βλάψει;» υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.

«Είναι η Βουλή της συγκάλυψης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να καλύψει τον Καμμένο», είπε ο κ. Βορίδης και επανέλαβε ότι θα υπάρξει και άλλη Βουλή και όλα τα στοιχεία θα φανούν στην πορεία της ανακριτικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, η κυβέρνηση κάνει μια σκανδαλώδη απόπειρα συσκότισης της κοινωνίας επιχειρώντας να συνδεθεί η σύζυγος του πρόεδρου της ΝΔ Μαρέβα Μητσοτάκη με τον Τζον Σφακιανακη, ο οποίος σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ήταν ο κακός μεσάζων σε σχέση με τον μεσάζοντα Βασίλειο Παπαδόπουλο.

Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για να γίνει έρευνα για το θέμα, επεσήμανε, επίσης, ο κ. Βορίδης ενώ ερωτηθείς εφόσον  δεν θα γίνει η δουλειά, άρα πως θα υπάρχει μίζα, απάντησε ότι «να πούμε ότι τώρα σαν αντιπολίτευση ευθυνόμαστε που χάλασε η δουλειά, αυτό να το πιστωθούμε».

Σε ερώτηση για τη διεξαγωγή Ειδικού Δικαστηρίου απάντησε ότι «μαζί μετα πρόσθετα στοιχεία όλα θα γίνουν στη ώρα τους».

Στη συνέντευξη Τύπου παρουσίαστηκαν τα εξής:

1. Η σύγκριση των δύο Πιστοποιητικών Τελικού Χρήστη που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Καμμένος με μια αντίστοιχη σύμβαση διακρατικής συμφωνίας Σερβίας - Σαουδικής Αραβίας. Σε αυτήν αναδεικνύονται οι τουλάχιστον 10 διαφορές (σημειώνονται με κόκκινο) που αποδεικνύουν ότι τα έγγραφα Καμμένου δεν είναι γνήσια (Δείτε εδώ).
 
2. Το γνήσιο πιστοποιητικό της Σερβίας σας αποστέλλεται και σκέτο προς καλύτερη χρήση όπως και τα έγγραφα Καμμένου μαζί με τις δύο αιτήσεις χορήγησης σύμφωνης γνώμης για άδεια εξαγωγής του Βασ. Παπαδόπουλου προς το υπουργείο Αμύνης (Δείτε εδώ).
 
3. Το άρθρο 9 του νόμου του 3978/2011 που απαγορεύει τους μεσάζοντες σε διακρατικές συμφωνίες, και το οποίο παραβίασε ο κ. Καμμένος (Δείτε εδώ).