Skip to main content

Η συνάντηση των «καραμανλικών» και το πολιτικό μέλλον του Τζιτζικώστα

Η συνάντηση των «καραμανλικών» στη Θεσσαλονίκη, το πολιτικό μέλλον του Απόστολου Τζιτζικώστα και ο... δηκτικός Δημήτρης Γαλαμάτης.

-Πέμπτη στην Καλαποθάκη, είχαμε συνάντηση «καραμανλικών», εκεί που συναντήθηκαν και οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας, αμέσως μετά το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ... Αυτή τη φορά συνδαιτημόνες του Απόστολου Τζιτζικώστα ήταν οι Ευριπίδης Στυλιανίδης, Βάκης Φραντζής και Τέλης Θωμόπουλος. Το «καραμανλικό» τραπέζι όμως είχε και πολλές επισκέψεις. Τον Κώστα Κιλτίδη είδαμε να περνάει, αλλά και τον Ανδρέα Παπαμιμίκο συνοδεία της συντρόφου του Σόνιας Σαββίδη. Κοριό δεν βάλαμε... Αλλά μετά το συνέδριο της ΝΔ και την πρώτη συνάντηση Τζιτζικώστα – Κώστα Καραμανλή κάτι αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε. Καλύτερα να περιμένουμε...

-Πάντως, για όσους απορούν για την πολιτική συνέχεια του Απόστολου Τζιτζικώστα και έχουν ξεγράψει την πιθανότητα να είναι εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ας μην πάρουν και όρκο. Άσε δηλαδή που στα αυτιά μας έφτασε ακριβώς το αντίθετο. Ότι ο περιφερειάρχης σκέφτεται πολύ σοβαρά, αν και πολύ νωρίς ακόμη, να βάλει ξανά υποψηφιότητα για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Και για του λόγου το αληθές, ρωτήστε τα μέλη της περιφερειακής ομάδας της «Αλληλεγγύης». Όλοι «κάτι τέτοιο άκουσαν»... Μη σας πω από τον ίδιο τον κ. Τζιτζικώστα...

-Ήταν να μη σηκωθεί από τον... καναπέ ο Δημήτρης Γαλαμάτης και να μην εγκαταλείψει την πολιτική αποχή (συγγνώμη τριετή αναστοχασμό, όπως τον λέει κι ο ίδιος). Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κι από τους πρώτους πανελλαδικά σε ψήφους, σχολιάζει με τον ιδιαίτερο δικό του δηκτικό τρόπο ό,τι τον ενοχλεί πλέον στο facebook. Ο κ. Γαλαμάτης έχει ιδιαίτερο χιούμορ, συνήθως καυστικό. Αυτός που φαίνεται να... αρπάζει λίγο από αυτό είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που μετρά «φληναφήματα».

-Η μόνη διαβεβαίωση που έχει ο Μηνάς Σαμαντζίδης ότι θα παραμείνει στη θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ είναι αυτή που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του. Έκτοτε δεν χρειάστηκε να ειπωθεί οτιδήποτε άλλο, όμως στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν σενάρια, μέχρι και ονόματα. Να ανησυχεί ο κ. Σαμαντζίδης; Οι γνώστες της «γαλάζιας» ανθρωπογεωγραφίας λένε όχι. Ο ίδιος αποφεύγει τη συγκεκριμένη συζήτηση. Και καλά κάνει.