Skip to main content

Το στρατηγείο του Τζιτζικώστα και η σχέση Μπουτάρη-Φωτόπουλου

Οι σχέσεις Μπουτάρη - Φωτόπουλου, τα γραφεία Τζιτζικώστα για τις εσωκομματικές της ΝΔ, η Λαϊκή Ενότητα και η υπογραφές των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ.

-Πολλά έχουν ειπωθεί για τις σχέσεις των δημάρχων Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλου. Πολλά έχουν πει και οι ίδιοι μεταξύ τους και δημοσίως ερχόμενοι σε κόντρα μια για τα σκουπίδια, μια για το αποτεφρωτήριο κτλ. Σας διαβεβαιώνουμε όμως ότι οι δήμαρχοι μια χαρά προσωπικές σχέσεις έχουν και όταν βρίσκουν κοινό τόπο και σε ζητήματα της ευρύτερης Θεσσαλονίκης δεν το κρύβουν. Ίσα ίσα δίνουν τα χέρια και προχωρούν. Δείγμα ενός αυτοδιοικητικού πολιτισμού. Στη φωτογραφία τους ενώνει και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον οποίο και οι δυο έχουν τις καλύτερες σχέσεις. Εδώ μόλις τα έχουν βρει για τον Κ16 και για την παράκαμψη που θα δώσει διέξοδο από το Καλοχώρι προς την Αθήνα.

-Στην οδό Τσιμισκή, δυο βήματα από την Αριστοτέλους και στο δεύτερο όροφο κτηρίου απέναντι από το εμπορικό κέντρο «Πλατεία» μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται το στρατηγείο του Απόστολου Τζιτζικώστα για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ. Ο κ. Τζιτζικώστας θα έχει ανάλογο στρατηγείο και στην Αθήνα, ενώ ήδη οι εργασίες έχουν τελειώσει και από αύριο ο χρόνος έναρξης λειτουργίας των συγκεκριμένων κέντρων μετράει αντίστροφα.

-Μόνο να ατονήσει το εγχείρημά της δεν αφήνει η Λαϊκή Ενότητα, της οποίας τα στελέχη επιμένουν να μας λένε ότι το κόμμα ήρθε για να μείνει, πιστεύοντας σε δικαίωση των θέσεων που εξέφρασε (χωρίς να πείσει πάντως επαρκώς και το εκλογικό σώμα) και μάλιστα πολύ σύντομα. Οι μετεκλογικές πολιτικές παρεμβάσεις συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, ενώ πεδίο δόξης λαμπρό την εβδομάδα που αρχίζει σήμερα αποτελούν οι ιδιωτικοποιήσεις στη Βόρεια Ελλάδα. Επίκεντρο η Θεσσαλονίκη, αφού την Τρίτη θα βρίσκεται στην πόλη ο Δημήτρης Στρατούλης ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΛΑΕ που θα μεταβεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (μέσα στα 13 περιφερειακά που ιδιωτικοποιούνται) και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (επίσης προς ιδιωτικοποίηση). Με τις δεσμεύσεις για ιδιωτικοποιήσεις και μάλιστα άμεσα στο τρίτο μνημόνιο, η ΛΑΕ θα έχει πολλές επισκέψεις το επόμενο διάστημα.

-Τελικά για ποιο λόγο οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ μπήκαν στη διαδικασία να συλλέγουν περισσότερες των 50 υπογραφές κανείς δεν το κατάλαβε. Στη δημοσιότητα έδωσαν μόνον όσες κατέθεσαν στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, δηλαδή τις 50 που προβλέπονται. Ο λόγος; Ορισμένοι που ισχυρίζονται ότι είχαν πολύ μεγάλο αριθμό δε θα έπρεπε να τις ανακοινώσουν όλες για να είναι εντάξει απέναντι και στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που με την υπογραφή του στήριξαν την υποψηφιότητά τους; Όχι για λόγους κουτσομπολιού, αλλά κυρίως για να μην υπάρχουν μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, που αφήνουν θολό ποιον ψηφίζουν. Δεν είναι άγνωστο το θέμα που ανέκυψε στη Θεσσαλονίκη με ορισμένα στελέχη, που άλλα λένε στο παρασκήνιο κι άλλα λέει η υπογραφή τους... Αν με αυτό τον τρόπο συνεχίζουν να σκέφτονται στη ΝΔ, κρίμα οι εκλογές. Με τέτοιες νοοτροπίες δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει το παραμικρό.

Ο Βόρειος