Skip to main content

Η διακριτική γοητεία της «στρατευμένης» Νατάσας Παζαΐτη

Η αθόρυβη παρουσία της Νατάσα Παζαΐτη, το «Άλογο της Περιφέρειας», η πιστή Γιάννα Παναγοπούλου και η ώρα των αποδείξεων για τον Βασίλη Λεβέντη.

-Αθόρυβα για τους πολλούς, σε έναν κλειστό κύκλο ατόμων και χωρίς διαφημίσεις και φανφάρες, μίλησε και την Παρασκευή (το είχε κάνει και το 2013) η Νατάσα Παζαΐτη, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, σε εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης με θέμα «Καρκίνος του μαστού: Γνωριμία και πορεία με τη νόσο». Η εκδήλωση έγινε στο Porto Palace και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών γυναικών, δίχως ηχηρές πολιτικές παρουσίες, όπως μαθαίνουμε. Με λιτή και απέριττη, πλην όμως κομψή εμφάνιση η MD, PhD, FEBS, Γενική Χειρουργός/Ειδική Χειρουργός Μαστού Ογκολογική και Επανορθωτική Χειρουργική Μαστού, Νατάσα Παζαΐτη, όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση του Λυκείου Ελληνίδων, πραγματοποίησε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις της και πάλι για ένα ζήτημα στο οποίο έχει στρατευτεί: τη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

-«Άλογο της Περιφέρειας» αποκαλούν τον αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος, Φάνη Παπά, οι φίλοι του, κυρίως επειδή είναι αεικίνητος και τρέχει παντού. Μάθαμε όμως ότι το... άλογο κουτσάθηκε ή σωστότερα έβγαλε απόστημα. Όχι ο κ. Παπάς, αλλά το αγαπημένο άλογό του, για το οποίο έτρεχε μέσα στην εβδομάδα να βρει τον κατάλληλο κτηνίατρο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του ζωντανού. Είχε να γιορτάσει και τα 39α γενέθλιά του... Τα δικά του όχι του αλόγου. Μακροημέρευση ευχόμαστε και στον αντιπεριφερειάρχη και στο άλογο και καλά τρεξίματα.

-Πιστή στο Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη παραμένει η υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του κόμματος και γνωστή δικηγόρος, Γιάννα Παναγοπούλου. Μάλιστα, στο εν εξελίξει συνέδριο του κόμματος ανέλαβε θέση στο προεδρείο. Παρούσα και η Χριστίνα Ταχιάου, η οποία μέσα στην εβδομάδα κοινοποίησε με ανάρτησή της στο facebook, με το δικό της γλαφυρό τρόπο, πώς στρατεύτηκε στην πολιτική ιδέα του Σταύρου Θεοδωράκη. Στέλνοντας και σαφές μήνυμα: «Θα είμαι εκεί, και πάλι στην πρώτη γραμμή, για ένα Ποτάμι που θα ανταποκρίνεται στο ρόλο του και στις απαιτήσεις της πολύ δύσκολης αυτής εποχής».

-Να ετοιμάζονται να αδειάσουν τις θέσεις τους οι εκλεγμένοι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. Έχουν περιθώριο 20 ημερών. Αν είναι συνεπής στις δηλώσεις του ο κ. Λεβέντης θα πρέπει να ζητήσει τις παραιτήσεις των βουλευτών που εξελέγησαν στις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Σύντομα, στις 20 Μαρτίου 2016. Εξάμηνη θητεία δεν είχε πει; Παρήλθε το εξάμηνο, οπότε να ετοιμάζονται νυν και επόμενοι. Δηλαδή για τη Βόρεια Ελλάδα, στη Β' Θεσσαλονίκης ο Αριστείδης Φωκάς θα πρέπει να αποχωρήσει και να πάρει τη θέση του ο Κωνσταντίνος Μπουκουβάλας και στις Σέρρες ο Αναστάσιος Μεγαλομύστακας θα πρέπει να αντικατασταθεί από τον Παναγιώτη Γιαγκίδη. Ο πρόεδρος εκλέχτηκε στην Α' Θεσσαλονίκης και δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης. Έχουμε είκοσι μέρες μπροστά μας για να δούμε τη συνέπεια λόγων και έργων του κ. Λεβέντη.