Skip to main content

Πρόταση για ψήφισμα που καταδικάζει την εκδήλωση Άνθιμου

Ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, οι εκλογές στη ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης.

-Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόταση για την έκδοση ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης αύριο για την καταδίκη μιας εκδήλωσης. Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου, που είχε συστήσει στην αρχή της τρέχουσας θητείας του ο Γιάννης Μπουτάρης βάζοντας μάλιστα πρόεδρο την επικεφαλής μιας παράταξης της αντιπολίτευσης, την Ελεάννα Ιωαννίδου, εισηγείται την καταδίκη και μάλιστα με σκληρή γλώσσα της εκδήλωσης της 14ης Φεβρουαρίου, που διοργάνωσε στο Βελλίδειο η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία. Στην εκδήλωση «Μένουμε Έλληνες, Μένουμε Ορθόδοξοι» είχε μιλήσει μεταξύ άλλων ο κ. Φραγκούλης Φράγκος, ενώ είχε κάνει δηλώσεις και ο παναγιότατος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος. Ενδεικτικός είναι ο τίτλος της εισήγησης: «Έκδοση ψηφίσματος καταδίκης του μισαλλόδοξου λόγου». Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι και ποιες παρατάξεις θα υπερψηφίσουν και ποιοι όχι. Πάντως μαθαίνουμε ότι υπάρχει μεγάλο σούσουρο και προβληματισμός...

-Με μαχητικό τρόπο, όπως άλλωστε αρμόζει σε νεολαίους, πορεύονται προς τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου τα μέλη της ΟΝΝΕΔ. Αν και μένει ένας μήνας μέχρι τις κάλπες (20 Μαρτίου), η προεκλογική εκστρατεία έχει ξεκινήσει δυναμικά, με τον Θεσσαλονικιό, Βασίλη Γεωργιάδη, να κάνει καμπάνια... εφάμιλλη των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος. Μετά την παραίτηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη, που δεν ήταν ανέφελη, αφού κατήγγειλε (έστω και με εύσχημο τρόπο) τη νέα ηγεσία του κόμματος και τον κ. Μητσοτάκη, ήρθε και η παραίτηση του γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Σωτήρη Πολύζου, ο οποίος επίσης καταγγέλλει για αντικαταστατικές μεθόδους την ηγεσία του κόμματος. Και οι δυο τους ανήκαν σε εκείνους που στήριξαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία της ΝΔ και τώρα θα υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Αποστόλη Μπακόλα απέναντι στον κ. Γεωργιάδη, τον οποίο στηρίζουν ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος κι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, Θόδωρος Καραγιάννης, ενώ μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε και εκατοντάδες άλλες υπογραφές στήριξής του από μέλη της κομματικής νεολαίας.

-Πάντως, πρέπει να τις χαίρονται πολύ τις εκλογές εκεί στη ΝΔ. Μετά τις αλλεπάλληλες εθνικές εκλογές πέρσι συν το δημοψήφισμα ακολούθησαν οι εσωκομματικές για τον πρόεδρο, με τις οποίες ασχολούταν όλο το κόμμα επί τρεις μήνες, τώρα έρχονται οι εκλογές της ΟΝΝΕΔ εν όψει του 10ου Συνεδρίου και μέχρι τότε θα έχουν γίνει και εκλογές για τοπικές οργανώσεις και για νομαρχιακές οργανώσεις. Δηλαδή από πέρσι τον Ιανουάριο μέχρι φέτος τα τέλη Απριλίου άλλη δουλειά στη ΝΔ δεν κάνουν από το να είναι σε εκλογικό... πυρετό. Το πρόγραμμα του Νεοδημοκράτη λοιπόν είναι: 20 Μαρτίου εκλογές ΟΝΝΕΔ, 3 Απριλίου ανάδειξη προέδρων και μελών δημοτικών τοπικών επιτροπών και αντιπροσώπων στο συνέδριο, 6 Απριλίου ανάδειξη υπεύθυνων θεματικών των ΝΟΔΕ, 18 Απριλίου ανάδειξη προέδρων ΝΟΔΕ, 22 – 24 Απριλίου συνέδριο. Θα πάρουν ανάσα το καλοκαίρι ή θα γίνει κανένα αναπάντεχο εθνικών εκλογών και θα έχουμε άλλα;

-Όλα τα παρακολουθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος. Πέρα από την κεντρική επικαιρότητα που είναι αναγκαίο να τη γνωρίζει σε βάθος για τα καθήκοντά του στη Βουλή, ασχολείται εμπεριστατωμένα και με τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης. Όλα, χωρίς υπερβολές. Ακούσαμε το ονοματάκι του στα δυο μεγάλα ζητήματα των ημερών και στο αγροτικό και στο προσφυγικό. Στο μεν πρώτο δούλεψε για να γίνει η αυριανή συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων με τον πρωθυπουργό, στο δε δεύτερο δούλεψε για την επιλογή των χώρων για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας, μετεγκατάστασης, καταγραφής, υποδοχής ή όπως αλλιώς θέλετε να τα ονομάσετε. Για όσους πάντως δε γνωρίζουν να επισημάνουμε ότι είναι άδικο αυτό που διαρρέουν καλοθελητές ότι τάχα επειδή προέρχεται από τη Θέρμη δεν επελέγη χώρος στην ανατολική Θεσσαλονίκη για τους πρόσφυγες και έμειναν μόνα τους τα Διαβατά. Ο κ. Φάμελλος, από όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, είχε από πολύ καιρό πάει τον κ. Μουζάλα στη Θέρμη και σε συνεννόηση με τον δήμαρχο, Θόδωρο Παπαδόπουλο είχαν συμφωνήσει να γίνει κέντρο στο 561 Τ.Π. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κόκκινο φως άναψε για εθνικούς λόγους (ο ένας φαίνεται πραγματικά πολύ σοβαρός) η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.