Skip to main content

Βόρεια Ελλάδα: Ζητούσε από 16χρονη να του στείλει πορνογραφικό υλικό

Ο 39χρονος επικοινώνησε με την ανήλικη κοπέλα μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης προσποιούμενος ότι είναι συνομήλικος της.

Στη Βόρεια Ελλάδα εντοπίστηκε ο 39χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε  δικογραφία για τα αδικήματα της πορνογραφίας και των πορνογραφικών αναπαραστάσεων ανηλίκων που διέπραξε σε βάρος 16χρονης μέσω διαδικτύου

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της ανήλικης, σύμφωνα με την οποία, άγνωστο άτομο που συνομιλούσε μαζί του μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, προσποιούμενος ότι είναι συνομήλικος της, την έπεισε να του αποστείλει άσεμνες φωτογραφίες της και βίντεο, ενώ ακολούθως με φορτικό και πιεστικό τρόπο της ζητούσε να του αποστείλει και άλλο παρόμοιο υλικό.

Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων – δεδομένων από την οποία ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη στην κατοικία του 39χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού στην κατοικία του 39χρονου, από την επιτόπια έρευνα διακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και κάρτες sim καθώς και κάρτες μνήμης.

Τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά πειστήρια θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 39χρονου, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.