Skip to main content

Βόμβες Κυρίτση: Ο Στουρνάρας στη διαπραγμάτευση ήταν με τους «άλλους»

Επεδίωκε αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επεδίωξε η κυβέρνηση της χώρας που ήταν σε θετική κατεύθυνση, ανέφερε για τον Στουρνάρα ο βουλευτής.

Σφοδρή επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε την Πέμπτη μέσω του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Κυρίτσης, κατηγορώντας τον ότι τάχθηκε με την πλευρά των δανειστών - συνεννοούμενος ακόμη και με «εξωθεσμικούς κύκλους» - κατά την κρίσιμη διαπραγμάτευση του 2015.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την προτροπή του διοικητή της ΤτΕ προς τον Μάριο Ντράγκι να μην ακούσει την αναφορά του τότε υπουργού Οικονομικών ότι η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα.

«Εγώ άκουσα για ακόμη μία φορά τον διοικητή της ΤτΕ να δηλώνει ευθαρσώς, σχεδόν να καμαρώνει, ότι το διάστημα της διαπραγμάτευσης ο ίδιος βρισκόταν σε επικοινωνία και σε δική του διαπραγμάτευση και συνεννοήσεις με θεσμικούς και εξωθεσμικούς κύκλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν την οποία επεδίωκε η κυβέρνηση» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό είναι ένα πρόβλημα, γιατί αν κάνεις μία διαπραγμάτευση και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας είναι με τους “άλλους”, υπονομεύεται η διαπραγμάτευση» τόνισε ο κ. Κυρίτσης σχολιάζοντας την επίμαχη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

«Επεδίωκε αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επεδίωξε η κυβέρνηση της χώρας που ήταν σε θετική κατεύθυνση, άρα ήταν με την πλευρά των δανειστών» πρόσθεσε.