Skip to main content

Βόμβα στο Κορδελιό: Άρχισε η απομάκρυνση ατόμων με αναπηρία

Ο Δήμος μίσθωσε και ξενοδοχείο, εφόσον απαιτηθεί για τη φιλοξενία τους - Έκκληση Σούλα στους δημότες να μη μείνουν εντός της ζώνης εκκένωσης
Υποχρεωτική είναι η απομάκρυνση των κατοίκων της ζώνης εκκένωσης είπε στη σημερινή συνεντευξη τύπου για τη βόμβα του Β´ Παγκόσμιου Πολέμου ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, απευθύνοντας έκκληση προς όλους να μη μείνουν εντός της ζώνης των 1.900 μέτρων.
 
Οι πολίτες σήμερα ενημερώνονταν διαρκώς είτε στο δημαρχείο, είτε από τα φυλλάδια που κυκλοφόρησε ο δήμος.
 
Ο κ. Σούλας είπε ότι τα τηλέφωνα του δήμου δέχτηκαν μέχρι σήμερα 3.500 κλήσεις, ενώ η όλη επιχείρηση κόστισε στο δήμο περίπου 9.500 ευρώ. Ήδη άρχισε η απομάκρυνση των ατόμων με αναπηρίες και ο Δήμος μίσθωσε και ξενοδοχείο, εφόσον απαιτηθεί για τη φιλοξενία τους.
 
«Θα προτιμούσα να είμαστε στην επικαιρότητα για άλλους λόγους αλλά αυτό μας έτυχε. Είναι σημαντικό ο κόσμος να ενημερωθεί για την επιχείρηση» τόνισε ο κ. Σούλας και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. «Καλούμαστε να εκκενώσουμε την περιοχή σε μόλις τρεις ώρες. Όσο καλά οργανωμένο και μελετημένο είναι ένα σχέδιο είναι καταδικασμένο να αποτύχει εάν δεν υπάρξει συνεργασία των δημοτών», σημείωσε.
 
Ηχητικά μηνύματα ακούγονται σε όλο το δήμο διαρκώς, ενώ συνεχίζεται η ενημέρωση από το τηλεφωνικό κέντρο, όπου απασχολούνται 40 υπάλληλοι του δήμου. Ο δήμαρχος είπε ότι οι περιουσίες των πολιτών θα προστατευτούν όσο θα διαρκεί η εκκένωση από την Αστυνομία, ενώ ο ίδιος θα βρίσκεται στο δημαρχείο, καθώς η πλατεία Ευόσμου κατά το ήμισυ ειναι εντός ζώνης, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η κεντρική ενημέρωση θα γίνεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΠΚΜ όπου θα υπάρχει εκπρόσωπος και του δήμου.