Skip to main content

Βόμβα στο Ασφαλιστικό: Οι δανειστές ζητούν να μείνουν μόνο δύο Ταμεία

Οι εκπρόσωποι των Θεσμών προτείνουν τη δημιουργία δύο Ταμείων, ένα για τις κύριες και ένα για τις επικουρικές συντάξεις.

Θέμα Ασφαλιστικού άνοιξαν με το... καλημέρα οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου των Θεσμών, που έχουν από το μεσημέρι νέο γύρο διαπραγματεύσεων με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τα προαπαιτούμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών προτείνουν ένα Ταμείο κύριας σύνταξης για όλους, ένα Ταμείο επικουρικής ασφάλισης για όλες τις επικουρικές συντάξεις και Επανυπολογισμό των συντάξεων ώστε όσοι βγαίνουν στη σύνταξη πριν την ηλικία των 65 ετών να λαμβάνουν το 60% των συντάξιμων αποδοχών μέχρι να συμπληρώσουν την ηλικία των 65 ετών.

Σύμφωνα με την πρόταση, μετά τα 65 οι συνταξιούχοι θα μπορούν να λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους.

Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν η πρόταση να λαμβάνουν το 60% της σύνταξής τους όσοι είναι μικρότεροι των 65 ετών αφορά και τους ήδη συνταξιούχους.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, πάντως, διέψευσαν ότι το κουαρτέτο έθεσε θέμα περί καταβολής του 60% της σύνταξης μέχρι να συμπληρωθεί το 65ο έτος του δικαιούχου συνταξιούχου. Ακόμη, βέβαια, κι αν το 60% που ζήτησαν οι δανειστές αφορά το ποσοστό αναπλήρωσης (που σήμερα είναι περίπου 85%) και πάλι προκύπτει μείωση στις αποδοχές των συνταξιούχων.