Skip to main content

Βόμβα Μπουτάρη:Παραιτούμαι,αν αποδειχθεί ότι φταίω για το χθεσινό χάος

Ο δήμαρχος δεν είναι ανεύθυνος, αν δεν έχει αποκαταστήσει τις κανονικές διαδικασίες, τότε ευθύνεται και τότε παραιτείται, δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Έτοιμος να υποβάλει την παραίτησή του στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι ο ίδιος ευθύνεται για το χάος που προκλήθηκε από την κακοκαιρία χθες στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης. 

«Την ευθύνη την έχω αναλάβει. Ο δήμαρχος δεν είναι ανεύθυνος. Είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Αν δεν έχει αποκαταστήσει τις κανονικές διαδικασίες, αν δεν έχει τον νου του για να κάνει ορισμένα πράγματα, τότε ευθύνεται και τότε παραιτείται» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ραδιοφωνιστικό σταθμό του realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου προς τον δήμαρχο για το αν αποδειχθεί ότι η ευθύνη φτάνει και στον ίδιο σκέφτεται να υποβάλει παραίτηση, ο δήμαρχος απάντησε κάθετα «βεβαίως»!

«Θα πάω στο σπίτι μου και θα περνάω καλύτερα σας το ορκίζομαι» είπε ακόμα ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος δήλωσε ακόμα ότι θα κινήσει τις διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες λειτουργίας των οχημάτων καθαριότητας, καθώς από τις απίστευτα χαμηλές θερμοκρασίες πάγωσε ακόμα και το αλάτι με το οποίο καταβρέχονται οι δρόμοι για να μείνουν ανοιχτοί.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε εσωτερικό έλεγχο προκειμένου να διερευνήσει «που έχουμε, που είναι λάθος –αν είναι λάθος- οι όποιες διαδικασίες έχουμε» και διευκρίνισε ότι άλλο πράγμα είναι ο εσωτερικός έλεγχος και άλλο η ΕΔΕ. «Ο εσωτερικός έλεγχος αρχίζει από την κορυφή και φτάνει έως τον τελευταίο εργάτη του δήμου» τόνισε. 

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τις παγωμένες αλατιέρες, ο δήμαρχος τόνισε: «Για όσους ανιστόρητους και αγράμματους θεωρούν ότι το αλάτι δεν παγώνει, εγώ σας πληροφορώ ότι το αλάτι παγώνει. Γιατί όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς, η υγρασία που έχει το αλάτι αναγκαστικά παγώνει και γίνεται μια άμορφη μάζα». Ο ίδιος συμλήρωσε μάλιστα ότι παρόμοια φαινόμενα εκδηλώθηκαν και σε άλλους δήμους.  

Ερωτηθείς γιατί ο δήμος Θεσσαλονίκης, δεν έχει εκχιονιστικά μηχανήματα, ο κ. Μπουτάρης αποκρίθηκε: «Τι να τα κάνει τα εκχιονιστικά μηχανήματα ο δήμος Θεσσαλονίκης; Πόσες φορές στα 10 χρόνια χιονίζει για να μπουν εκχιονιστικά μηχανήματα μέσα στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης;». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν χρειάζονται να έχει στην ιδιοκτησία του εκχιονιστικά μηχανήματα ο δήμος και ότι μπορεί να αναλάβει να νοικιάσει άλλα μηχανήματα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. «Αλλά στη συγκεκρικριμένη περίπτωση δεν υπήρχε αυτή η έκτακτη ανάγκη» συμπλήρωσε. 

Στη διάρκεια της συνέντευξης του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ακόμα και το ότι πολλά λεωφορεία του ΟΑΣΘ δεν κυκλοφορούσαν χθες, γεγονός για το οποίο, όπως ανέφερε, δεν ευθύνεται ο δήμος.