Skip to main content

Βόμβα Γιούνκερ: Έχουμε επεξεργαστεί λεπτομερώς σχέδιο Grexit (vid)

Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά έχουμε προετοιμάσει λεπτομερώς το σενάριο Grexit, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό του Grexit, για το οποίο η Κομισιόν έχει προετοιμαστεί, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και πρόσθεσε πως η Κομισιόν είναι προετοιμασμένη για όλα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο παραδόθηκε σε έγγραφη μορφή στον Αλέξη Τσίπρα.

«Έχουμε προετοιμάσει λεπτομερώς το σενάριο Grexit. Έχουμε σχέδιο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Έχουμε σενάριο για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Μέχρι την Παρασκευή στις 08:30 περιμένουμε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης», πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε πως οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το Grexit αν η Ελλάδα δεν αναλάβει τις υποχρεώσεις της.  
Αν και όπως είπε ο ίδιος τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, ωστόσο, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πει πού θέλει τελικά να πάει αυτή τη χώρα.

Όσον αφορά στο ζήτημα του «κουρέματος» τους χρέους, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι δεν συζητήθηκε στο νέο Eurogroup και στη νέα Σύνοδο Κορυφής, σημειώνοντας ότι το θέμα ίσως συζητηθεί ξανά από τον Οκτώβριο.