Skip to main content

Βόμβα από ΕΕ: H συμφωνία θα ολοκληρωθεί το νωρίτερο προς τα τέλη Μαΐου

Ευρωπαίος αξιωματούχος μειώνει τις προσδοκίες για συμφωνία τις επόμενες ημέρες. Παραμένουν οι μεγάλες διαφορές στις τάξεις των δανειστών.

Το νωρίτερο προς στα τέλη Μαΐου βλέπει την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές για την πρώτη αξιολόγηση ευρωπαίος αξιωματούχος που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να ψηφιστεί το ασφαλιστικό, το φορολογικό νομοσχέδιο, το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, αλλά και να νομοθετηθούν τα «προληπτικά» μέτρα, μια διαδικασία που εκτιμάει πως θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως το Eurogroup στο Άμστερνταμ θα ολοκληρωθεί εντός τριών ωρών χωρίς συμφωνία, σημειώνοντας ωστόσο πως έχει υπάρξει πρόοδος στην Αθήνα. Παράλληλα, κάνει λόγο για σοβαρή εμπλοκή στο θέμα του ασφαλιστικού, καθώς, όπως αναφέρει, το νομοσχέδιο που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλη διαφορά από τις θέσεις των θεσμών.

Άλλος αξιωματούχος λέει στο Reuters πως οι δανειστές παραμένουν χωρισμένοι σε πολλά στρατόπεδα για το πώς θα ελαφρυνθεί το ελληνικό χρέος, και κάνει λόγο για τεράστιες διαφορές μεταξύ των θεσμών και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.