Skip to main content

Βόλος: Τουλάχιστον ένας νεκρός από έκρηξη σε εργοστάσιο

Τουλάχιστον ένας νεκρός, τρεις τραυματίες και αρκετοί εγκλωβισμένοι είναι ο απολογισμός της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε παλιό εργοστάσιο του Βόλου.

Τουλάχιστον ένας νεκρός, αφού ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει και δεύτερος, τρεις πολυεγκαυματίες και πληροφορίες και για άλλους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι είναι ο τραγικός απολογισμός, δυστυχήματος που έγινε σήμερα το μεσημέρι, σε παλιό εργοστάσιο, στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου, μετά από έκρηξη και μεγάλη φωτιά, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και Β΄ΒΙ.ΠΕ., ενώ σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το Νοσοκομείο Βόλου, για να υποδεχτεί τους τραυματίες.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παλιό εργοστάσιο , σημειώθηκε έκρηξη (πιθανόν σε δεξαμενή αζώτου) και ξέσπασε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά και σύμφωνα με μάρτυρες, ένας άνθρωπος βγήκε τυλιγμένος στις φλόγες και έπεσε νεκρός, ενώ οι πυροσβέστες ανέσυραν άλλους δύο ή τρεις πολυτραυματίες.

Επειδή οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και αναφέρουν ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο κτήριο. Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ η φωτιά την ώρα αυτή τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, αν και έχει καταρρεύσει μεγάλο μέρος της οροφής μέσα στο κτήριο.

Επί τόπου πήγε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δημ. Καντόλα και δημοτικούς συμβούλους, για να δουν την κατάσταση που επικρατεί.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας της έκρηξης και της μεγάλης φωτιάς που ακολούθησε, ένα σύννεφο μαύρου καπνού, έφτασε μέχρι το κέντρο του Βόλου.