Skip to main content

Βολές Στασινού για ΕΦΚΑ: Χρεώνουν σε μηχανικούς διπλή δόση

Δεν είναι δυνατόν στην αγορά να λογαριάζουμε και το τελευταίο ευρώ ο ΕΦΚΑ να χρεώνει στους μηχανικούς διπλή δόση, είπε ο πρόεδρος του ΤΕΕ.

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για «λάθη» και «κακή οργάνωση» των συστημάτων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης εξέφρασε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός.

Αφορμή, στάθηκαν σύμφωνα με το ΤΕΕ, δεκάδες καταγγελίες στο Επιμελητήριο, σύμφωνα με τις οποίες «οι τραπεζικοί λογαριασμοί μηχανικών που είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση διακανονισμού παλαιών οφειλών με πάγια εντολή χρεώθηκαν χθες 31 Ιανουαρίου 2017 με διπλή δόση, προφανώς λόγω λάθους των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΕΦΚΑ λόγω κακής οργάνωσης της μεταφοράς των διαδικασιών των συγχωνευθέντων παλιών ταμείων, όπως αυτό του ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ».

«Την ώρα που οι μηχανικοί δεν έχουν εισοδήματα, που εξαντλείται κάθε αποταμίευση λόγω υπέρογκων φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, που δεν υπάρχουν δουλείες ακόμη και για το πιο έμπειρο και ικανό επιστημονικό προσωπικό της χώρας, ο ΕΦΚΑ, με ευθύνη της κυβέρνησης, κάνει λάθη που κοστίζουν, που αφαιρούν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας. Είναι απαράδεκτο» δήλωσε ο κ. Στασινός, προσθέτοντας:

«Δεν είναι δυνατόν στην αγορά να λογαριάζουμε σήμερα και το τελευταίο ευρώ των εξόδων και ο ΕΦΚΑ να χρεώνει στους μηχανικούς διπλή δόση».

Ζήτησε τέλος να δοθεί άμεσα λύση και να επιστραφούν όσα χρήματα εισπράχθηκαν χθες λόγω λάθους.