Skip to main content

Βολές Νίκου Φίλη κατά κυβέρνησης-Ζητά άνοιγμα σε ΠΑΣΟΚ

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπόλυσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρή ομιλία έκανε στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο Νίκος Φίλης, καθώς έβαλε εναντίον της διαπραγματευτικής τακτικής αμφισβητώντας, παράλληλα, το μέλλον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Παιδείας ο Π. Καμμένος μίλησε για εξοπλιστικό πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ. Πως θα ταιριάξει αυτό με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής όταν δίνουμε μάχη για τα πεντακόσια εκατομμύρια της Φωτίου; Αυτό που συζητήθηκε; Που βρήκε πολιτική νομιμοποίηση; διερωτήθηκε ο κ. Φίλης, όπως μεταδίδει το euto2day.gr.

«Μνημόνιο, αντιμνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Με τον Πάνο Καμμένο κάναμε κυβέρνηση αλλά πλέον το εμείς και οι άλλοι τελείωσε. Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση. Πρέπει να κάνουμε προγραμματικό άνοιγμα, ο συγγενέστερος σύμμαχός μας έστω κι αν βρωμάει είναι το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι δυνατόν να απορρίπτουμε την πρόταση της Φώφης για τον ΔΟΛ», τόνισε ο ίδιος

 Το αίμα που στάξαμε για το ασφαλιστικό τελειώσαμε; Είχαμε πει ότι στις 5 Δεκεμβρίου θα κλείσει η αξιολόγηση. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση μας, μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι. Οι πολίτες άκουσαν να λέμε "ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα", τόνισε.

Ο κ. Φίλης υπογράμμισε πως «το μοντέλο λιτότητας φτιάχνει τέρατα ακροδεξιάς. Μιλάνε για πολλές ταχύτητες στην Ευρώπη, όπως είπαν οι Μέρκελ, Ολάντ. Η σημερινή Ευρώπη δεν μπορεί να περπατήσει. Εμείς με την εισήγηση Τσίπρα το κλείσαμε. Λάθος. Θα πάμε στην Σύνοδο της Ρώμης ή θα παραμείνουμε ένα κυβερνητικό κόμμα που μιλάει μόνο με την Μέρκελ;» ανέφερε.