Skip to main content

Βολές ΝΔ για την παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου

Για «άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, όπως και για τον πραγματικό εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος», δεσμεύεται η ΝΔ

Επικρίσεις κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με αιχμή την τροπολογία που κατέθεσε για την παράταση ισχύος του νόμου Παρασκευόπουλου διατυπώνουν ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Νίκος Παναγιωτόπουλος Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής τομεάρχης του κόμματος Κωνσταντίνος Καραγκούνης.

«O κ. Κοντονής ανακοίνωσε την παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου, ενός νόμου που έχει οδηγήσει στην αθρόα αποφυλάκιση καταδικασθέντων για σοβαρότατα αδικήματα» αναφέρουν οι δύο βουλευτές της Ν.Δ. σε ανακοίνωσή τους

«Αντί να προωθήσουν τις πραγματικά καινοτόμες αλλαγές της προηγούμενης κυβέρνησης, δηλαδή το θεσμό του ηλεκτρονικού βραχιολιού, τους εναλλακτικούς τρόπους έκτισης των ποινών, την προώθηση νέου σύγχρονου Ποινικού Κώδικα που θα εξορθολογήσει συνολικά το πλαίσιο των ποινών - πρακτικές, δηλαδή, που ισχύουν σε όλα τα ευνομούμενα δυτικά Κράτη - οι κυβερνώντες νομοθετούν σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών» προσθέτουν.

Επαναλαμβάνουν τέλος τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για «άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, όπως και για τον πραγματικό εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος και τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας».