Skip to main content

Βολές Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: Έχετε κάνει το ψέμα επάγγελμα

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι παρόλο που η Ελλάδα ήταν γνωστή για τη λέξη φιλότιμο, την έκανε γνωστή για τη λέξη κωλοτούμπα.

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής στη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο. 

«Έχετε ήδη υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για την επόμενη πενταετία, με περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο, αλλά και με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που πνίγουν την οικονομία», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Μάλιστα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι παρόλο που η Ελλάδα ήταν γνωστή για τη λέξη φιλότιμο, την έκανε γνωστή για τη λέξη κωλοτούμπα. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση πως έχει κάνει «το ψέμα επάγγελμα. «Ανάγετε τον κυνισμό σε τέχνη», συνέχισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «κάθε μέρα -χθες ήταν ο κ. Βίζερ- έρχεται κάποιος να μας εξηγήσει ότι καθαρή έξοδος δεν υπάρχει». «Το παραδέχθηκε και ο κ. Σκουρλέτης», συμπλήρωσε.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αν είστε ακόμα στην εξουσία το καλοκαίρι, είναι προφανές ότι θα αναλάβετε και νέες υποχρεώσεις» και σημείωσε ότι τον Αύγουστο του '18 «στην καλύτερη περίπτωση θα βρεθούμε εκεί που θα ήμασταν το 2015, αν δεν είχε έρθει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι μετά τη θύελλα που προξένησαν οι δηλώσεις του, επεσήμανε ότι «το πρόβλημα δεν είναι ο Ζουράρις και ο κάθε κύριος Ζουράρις. Το πρόβλημα είναι αυτός που τον διόρισε και τον ανέχτηκε. Διότι τελικά ο κ. Ζουράρις δεν είναι τίποτα άλλο από τον καθρέπτη αυτής της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης επικίνδυνης, ασόβαρης και τυχοδιωκτικής».

Συμπλήρωσε ότι «ακόμη και ο ανεκδιήγητος κ. Ζουράρις έπρεπε να χυδαιολογήσει κατά ποδοσφαιρικών ομάδων για να τον εξαναγκάσετε σε παραίτηση από την κυβέρνηση. Όταν έλεγε “δεν πειράζει να χαθούν και δύο-τρία νησιά” ή όταν προσέβαλε με απαράδεκτο τρόπο τους μαθητές δεν σας ενοχλούσε».