Skip to main content

Βόλεϊ: Σε πενταετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο Ρολάντο Σεπέδα!

Ποιοι κορυφαίοι Κουβανοί βολεϊμπολίστες καταδικάστηκαν στη Φινλανδία για βιασμό - Αποδεκατίστηκε η εθνική ομάδα της χώρας

Πέντε μέλη της εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών της Κούβας καταδικάστηκαν για τον βιασμό γυναίκας, ενώ βρίσκονταν στο Τάμπερε της Φινλανδίας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης World League.

Τέσσερις από τους άνδρες, μεταξύ αυτών και ο αρχηγός της ομάδας, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, ενώ ο πέμπτος σε ποινή τριών χρόνων και έξι μηνών.

Οι Κουβανοί βολεϊμπολίστες είχαν συλληφθεί στην πόλη της νότιας Φινλανδίας στις 2 Ιουλίου, μετά την καταγγελία της γυναίκας ότι βιάστηκε εντός του χώρου ξενοδοχείου.

Αρχικώς οι συλληφθέντες ήταν οκτώ, ωστόσο δύο εξ αυτών αφέθησαν ελεύθεροι.

Άλλος ένας κατηγορούμενος αθωώθηκε από δικαστήριο του Ταμπερέ.

Οι Κουβανοί αθλητές αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ισχυριζόμενοι ότι είχαν τη συναίνεση της γυναίκας.

Σε πέντε χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν ο αρχηγός της κουβανικής ομάδας και διαγώνιος του ΠΑΟΚ στο περυσινό πρωτάθλημα, Ρολάντο Σεπέντα Αμπρέου, 27 ετών, ο Αλφόνσο Γκαμπιλάν, 21 ετών, ο αποπεμφθείς από τον Δικέφαλο, Ρικάρντο Κάλμπο Μανσάνο, 19 ετών, και ο Οσμάνι Ουριάρτε Μέστρε, 21 ετών. Ο Λουΐς Σόσα Σιέρα, 21 ετών, έλαβε τη μειωμένη ποινή.

Οι καταδικασθέντες καλούνται επίσης να πληρώσουν αποζημίωση €24,000 στο θύμα.

Η Κούβα κατάφερε να συγκροτήσει ομάδα βόλεϊ ανδρών για τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο, παρά το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε από τις συλλήψεις, ωστόσο έχασε και τα πέντε παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε.