Skip to main content

Βοήθεια στους πρόσφυγες της Ειδομένης από φορείς της Θεσσαλονίκης

Αύριο Σάββατο θα διαθέσουν πάνω από 4.000 είδη, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ανάμεσα τους κονσέρβες φαγητού, γάλα, κέικ και είδη ατομικής υγιεινής

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής και η ομάδα σίτισης αστέγων και απόρων Annapurna Team πραγματοποιούν την πρώτη τους από κοινού αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη του Κιλκίς. Το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 θα διαθέσουν πάνω από 4.000 είδη, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ανάμεσα τους κονσέρβες φαγητού, γάλα, κέικ και είδη ατομικής υγιεινής.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής είναι αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία συστήθηκε από τους επιχειρηματικούς φορείς Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), με σκοπό τη κινητοποίηση της επιχειρηματικής κοινότητας στην κατεύθυνση ανάληψης δράσεων κοινωνικής ευθύνης, με ουσιαστικό περιεχόμενο και κέντρο την υποβοήθηση των συνανθρώπων μας και ειδικά των παιδιών. Η επίτευξη του στόχου υλοποιείται με την προσφορά σε φορείς υποστήριξης ατόμων, ομάδων, φιλανθρωπικών σωματείων και οργανώσεων, αρωγής σε υλικά αγαθά ή / και υπηρεσίες.

Αποστολή του Δικτύου είναι η σύνδεση των φορέων, που προσφέρουν κοινωνικό έργο, ιδιαίτερα προς τα παιδιά και τους νέους, με την επιχειρηματική κοινότητα.

H Annapurna Team είναι μια ομάδα φίλων και ασκούμενων στη SatyanandaYoga. Λειτούργει με στόχο τη σίτιση αστέγων και απόρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η δραστηριότητα της ομάδας πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει τη συλλογή τροφίμων και πρώτων υλών για μαγειρική, την παρασκευή και συσκευασία γευμάτων και τέλος τη διανομή των παραπάνω σε άστεγους και άπορους συνανθρώπους μας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το βράδυ κάθε Κυριακής. Στο εύρος των δραστηριοτήτων της Annapurna Team έχει προστεθεί πλέον και η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες στην περιοχή της Ειδομένης Κιλκίς.