Skip to main content

Βοήθεια για την απελευθέρωση της αλ Μπαμπ ζητά η Άγκυρα

Η Τουρκία καλεί τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που μάχεται τους τζιχαντιστές να παράσχει αεροπορική υποστήριξη στους μαχητές

Τουλάχιστον 30 άμαχοι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν την Κυριακή, σε επίθεση που πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη αλ-Μπαμπ της ΒΔ Συρίας, με στόχο να εμποδίσει τον πληθυσμό να φύγει από την περιοχή, όπως ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός. Τη συνδρομή του διεθνούς συνασπισμού ζητά η Άγκυρα.

Σύροι αντάρτες, με την υποστήριξη των τουρκικών δυνάμεων, πολιορκούν επί εβδομάδες την πόλη αυτή που τελεί υπό τον έλεγχο του ΙΚ, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» την οποία διεξάγει η Άγκυρα εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες για να εκδιώξει σουνίτες σκληροπυρηνικούς και Κούρδους μαχητές από τα νότια σύνορά της με τη Συρία.

Η Τουρκία καλεί τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που μάχεται τους τζιχαντιστές να παράσχει αεροπορική υποστήριξη στους μαχητές που πολιορκούν τη συριακή πόλη.

«Ο διεθνής συνασπισμός πρέπει να εκτελέσει το καθήκον του όσον αφορά την αεροπορική υποστήριξη στη μάχη που δίνουμε στην αλ Μπαμπ. Το να μην παρέχει την αναγκαία υποστήριξη είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν.

Σύμφωνα με τον Καλίν, στις πρόσφατες επιχειρήσεις γύρω από την πόλη έχουν σκοτωθεί συνολικά 226 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.