Skip to main content

Βοήθεια από 2.000 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού στους πρόσφυγες

Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί στους πρόσφυγες στα νησιά 10.000 δέμματα επιβίωσης, οικογενειακά και βρεφικά από τον Ερυθρό Σταυρό

Περισσότεροι από 2.000 εθελοντές σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται στη μάχη νύχτα και μέρα προς αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με θέμα «Δράσεις και προγραμματισμός του ΕΕΣ για τη βοήθεια και την υποστήριξη των προσφύγων στην Ειδομένη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ολόκληρη τη χώρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η βοήθεια που προσφέρεται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό περιλαμβάνει νοσηλευτική περίθαλψη και συσσίτια, τα οποία παρέχονται στο προσφυγικό κύμα, από τις 9.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ, επιτελώντας, όπως είπε, «ένα τεράστιο έργο, ιδιαίτερα συγκινητικό και αποτελεσματικό».

Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί στους πρόσφυγες στα νησιά 10.000 δέμματα επιβίωσης, οικογενειακά και βρεφικά (τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης). Παράλληλα πραγματοποιούνται καθημερινές διανομές συσσιτίων σε 500 πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα.

Όπως αποκάλυσε ο κ. Αυγερινός, υπεγράφη σύμβαση διάθεσης 3,5 εκατ. ευρώ με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, ως υποστήριξη της βοήθειας που παρέχεται προς τους πρόσφυγες. Άμεσα αναμένεται να μετουσιωθεί η πρώτη εκταμίευση σε 50 – 60.000 νέα δέμματα, ενώ τις επόμενες ημέρες από το εξωτερικό καταφθάνουν δύο κινητές μονάδες, μια στην Ειδομένη και μια στην Μυτιλήνη.

«Η προσπάθεια που γίνεται στο προσφυγικό ζήτημα συμπορεύεται με τις βασικές αρχές του Ερίκου Ντυνάν, τις οποίες συνεχίζουμε να υπηρετούμε έως αυτές τις μέρες», κατέληξε ο κ. Αυγερινός.