Skip to main content

VMRO: Δεν δεχόμαστε αλλαγές σε σύνταγμα, δρόμους, αεροδρόμιο (video)

Δεν βρίσκουμε κανένα αλυτρωτικό στοιχείο στο όνομα οποιουδήποτε χώρου η αντικειμένου στην χώρα μας, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Νικολόσκι.

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο αντιπρόεδρος του VMRO (κόμμα που ίδρυσε ο πρώην πρωθυπουργός Γκρούεφσκι), Αλεξάνταρ Νικολόσκι, αναφέροντας ότι δεν θα δεχτούν αλλαγές στο σύνταγμα της ΠΓΔΜ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ε», άφησε να εννοηθεί ότι δεν συναινεί στην αλλαγή ονόματος της χώρας του, αλλά και δρόμων και του αεροδρομίου.

«Δεν βρίσκουμε κανένα αλυτρωτικό στοιχείο στο όνομα οποιουδήποτε χώρου η αντικειμένου στην χώρα μας. Δεν θεωρούμε ότι αυτά είναι η πηγή του προβλήματος. Αυτά είναι δικαιολογίες» υποστήριξε ο Νικολόσκι.

Σημειώνεται ότι για αύριο το βράδυ είναι προγραμματισμένο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια, στο οποίο θα εξετασθεί το πλαίσιο για την επίλυση του θέματος της ονομασίας, που παρουσίασε στις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, θα συμμετάσχουν ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) και πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο Πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι και ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, DUI, Αλί Αχμέτι.

Η συνάντηση διεξάγεται με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και σε αυτήν θα παραβρεθεί και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ.