Skip to main content

Βιβλιοθήκες σε στάσεις λεωφορείων τοποθετήθηκαν στο Ωραιόκαστρο (φωτο)

Οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το βιβλίο που θέλουν και να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο αναμονής τους στη στάση.

Πρωτότυπες και ιδιαίτερες βιβλιοθήκες τοποθετήθηκαν σήμερα σε στάσεις λεωφορείων σε διάφορα σημεία του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου έπειτα από σχετική πρωτοβουλία της προέδρου της Επιτροπής Iσότητας Φύλων, Βικτωρίας Γεράκη.

Χάρη σε αυτήν την πρωτοποριακή ιδέα οι κάτοικοι της περιοχής, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το βιβλίο που θέλουν και να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο αναμονής τους μέχρι να έρθει το λεωφορείο της γραμμής. Στις βιβλιοθήκες μπορούν να βρουν οι πολίτες βιβλία για όλες τις ηλικίες, σελιδοδείκτες και στυλό.

Τα σημεία αναμονής Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που τοποθετήθηκαν οι βιβλιοθήκες είναι στο Παλαιόκαστρο (στάση Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου), στη Γαλήνη (στάση του Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού), στη Λητή (στάση «ΑΓΝΟ») και στον Πεντάλοφο (στάση του δημοτικού σχολείου).

Στην τοποθέτηση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης. Τις βιβλιοθήκες κατασκεύασε εθελοντικά ο αναπληρωτής πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, Παναγιώτης Σεκέρκας. Τα βιβλία χορήγησαν το βιβλιοπωλείο «Σχέδιο» στο Παλαιόκαστρο καθώς και υπάλληλοι του δήμου.

«Ευχόμαστε αυτή η κίνηση να εκτιμηθεί και να διατηρηθούν ακέραιες οι καινούριες μας βιβλιοθήκες ώστε να μπορέσουμε στο μέλλον να κατασκευάσουμε και να τοποθετήσουμε και σε άλλες στάσεις λεωφορείων στο διευρυμένο δήμο μας», ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Iσότητας Φύλων, Βικτωρία Γεράκη.