Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
x

ΒΙΤΣΑΣ: ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ

Η Ελλάδα έχει σώσει την τιμή και την ανθρωπιά όλου του κόσμου και αυτό είναι παραδεκτό απ' όλους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Το προσφυγικό και οι προσφυγικές ροές δεν είναι όπλο στα χέρια του καθενός, είτε της Τουρκίας, είτε οποιουδήποτε άλλου, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Όταν κάποιος τα μεταχειρίζεται ως όπλο, ακόμα και στη ρητορική του, κάνει πολύ άσχημα και όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για άλλο πράγμα. Τέτοιου είδους απειλές δεν πρέπει να εκστομίζονται ακόμα και όταν έχεις μπροστά σου δημοψήφισμα, όταν έχεις μπροστά σου εκλογές και θέλεις κάτι να πετύχεις», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας και πρόσθεσε:

«Υπάρχει και ένα δεύτερο ζήτημα που αφορά τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή πρέπει να νιώσουν ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα της Ελλάδας και πρέπει να υπάρξει μια ενιαία στάση αντιμετώπισης του προσφυγικού. Δεν το κάνουν πάντα, δεν το κάνουν παντού και με την πληρότητα την οποία πρέπει. Η Ελλάδα έχει σώσει την τιμή και την ανθρωπιά όλου του κόσμου και αυτό είναι παραδεκτό απ' όλους».

Σε σχέση με τα παγιδευμένα δέματα που έφυγαν από την Ελλάδα σημείωσε ότι «το γεγονός ότι το θέμα αυτό γίνεται ζήτημα εσωτερικής αντιπαράθεσης, νομίζω ότι είναι φαινόμενο των καιρών, όπου η αντιπολιτευτική διάθεση μπορεί να φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα. Είδα τον εκπρόσωπο της ΝΔ να λέει απίθανα πράγματα. Ξεχνάμε ότι ένα δέμα μπορεί να έφυγε από την Ελλάδα και να μην ανιχνεύτηκε αλλά συγχρόνως μπαίνει στη Γερμανία και δεν ανιχνεύεται. Αν έρθει κάποιο δέμα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Ελλάδα ή σε άλλα υπουργεία και εκεί θα πρέπει να ανιχνευτεί. Άρα πέφτουμε στον παιχνίδι εκείνων των κύκλων, που ως υπολείμματα τρομοκρατικών ομάδων, θέλουν να κάνουν εμφανή την παρουσία τους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο, να δούμε όπως είπε και ο Νίκος Τόσκας: τι κενά παρουσιάζονται, αν παρουσιάζονται, άλλωστε τα μηχανήματα που έχουμε είναι τελευταίας τεχνολογίας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ