Skip to main content

Βίτσας: Οι δικαστικές αποφάσεις είναι σεβαστές αλλά κρίνονται

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη της Κοζάνης.

Ο Δημήτρης Βίτσας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, που έλαβαν χώρα στην πόλη της Κοζάνης.

Με αφορμή την εθνική επέτειο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πως «σήμερα γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο, την 28η Οκτωβρίου. Ξαναδηλώνουμε, για άλλον ένα χρόνο, την θέληση και την αποφασιστικότητά μας σαν λαός, την θέλησή μας να ακολουθούμε τις ανθρώπινες αξίες, να ακολουθούμε τις αξίες της δημοκρατίας και την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Σε μια περιοχή πολύ ασταθή, σε μια περιοχή με πολέμους και φτώχεια, η Ελλάδα μπορεί και προσπαθεί να γίνει ένα πόλος σταθερότητας, ένας πόλος δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που ξανασηκώνει κεφάλι το φίδι του ναζισμού και του φασισμού, η Ελλάδα μπορεί να είναι και είναι ο χώρος όπου ανθεί η δημοκρατία και αυτό είναι καθήκον και δικό μας, της κυβέρνησης, και όλων των δημοκρατικών κομμάτων, αλλά πρώτα και κύρια είναι καθήκον του λαού που πάντοτε ξεπερνάει οποιεσδήποτε καταστάσεις και δίνει το δικό του στίγμα».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την απόφαση του ΣτΕ ο ίδιος σημείωσε ότι «η μάχη ενάντια στη διαπλοκή και την παραγόμενη διαφθορά, δεν είναι μάχη μιας στιγμής. Είναι μάχη η οποία έχει πολλά στάδια και θα έλεγα, πως πρέπει κανένας να έχει μόνιμα το νου του. Αναγκαίο σε αυτή τη μάχη είναι να υπάρχει μια βάση νομιμότητας».

Στο ίδιο πνεύμα σχολίασε ότι ο νόμος για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι αναγκαία προϋπόθεση, ώστε να μπορέσει και ο λαός μας και η κυβέρνησή μας να χτυπηθεί, να κοντραριστεί και με την διαπλοκή και με τη διαφθορά.

«Τη Δευτέρα θα πρέπει να λύσουμε το ζήτημα - μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας - τί θα γίνει το μεσοδιάστημα, ώσπου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Η συγκρότηση του ΕΣΡ, είναι σε κάθε περίπτωση αναγκαία και από πέρσι τον Φεβρουάριο την είχαμε προβλέψει. Είναι μεγάλο πρόβλημα δημοκρατίας, αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν συναινέσουν να βρεθεί μια κοινή λύση, ώστε να γίνει ο διαγωνισμός και με βάση την απόφαση και με βάση το Σύνταγμα. Αυτό είναι το βασικό. Το δεύτερο ζήτημα είναι, ότι οι δικαστικές αποφάσεις είναι πάντα σεβαστές, όμως και αυτές κρίνονται σε όλα τα επίπεδα. Αυτή την κρίση εμείς εκδηλώσαμε. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει να κοιτάμε μπροστά με βάση το τι έχουμε. Είναι ξεκάθαρο, ότι αυτοί που χαμογελάνε πιθανά σήμερα ή που θεωρούν ότι βρήκαν ένα βήμα, απ' όπου μπορούν να λένε αυτά που λένε, πολύ σύντομα θα δούνε ότι το χαμόγελό τους είναι πικρό. Μιλάω γι' αυτούς που είναι στη βάση της διαφθοράς, στη βάση της διαπλοκής» συμπλήρωσε.