Skip to main content

Βίτσας: Η άλλη πλευρά δεν έχει μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις

Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω στο ευρωπαϊκό κεκτημένο σε σχέση με τα εργασιακά, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Από την πλευρά μας είμαστε εντάξει, πρέπει, όμως, να είναι εντάξει και η άλλη πλευρά, η οποία δεν έχει μόνο δικαιώματα, αλλά έχει και υποχρεώσεις, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90,1 FM.
 
Εξήγησε, δε, ότι «αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ζητήματα που κλείσανε δεν μπορούν να επαναφέρονται στο τραπέζι, όπως για παράδειγμα είναι το θέμα του αφορολόγητου. Αυτό έκλεισε με την πρώτη αξιολόγηση. Από κει πέρα τέρμα, δεν το συζητάμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω στο ευρωπαϊκό κεκτημένο σε σχέση με τα εργασιακά. Αυτή είναι η βάση της λογικής και της διαπραγμάτευσης».
 
«Αυτό που υπάρχει στη συμφωνία είναι ότι κλείνει η δεύτερη αξιολόγηση και συγχρόνως γίνεται πιο συγκεκριμένο το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους. Αυτά τα δύο πάνε πακέτο», επανέλαβε για να προσθέσει: «Αυτό έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα, σε σχέση και με τις αναγκαίες εξωτερικές επενδύσεις, για να μπορεί να ξέρει κανείς το πλαίσιο και το πού βαδίζει η χώρα».
 
Ο κ. Βίτσας εκτίμησε ότι «ήδη θα κλείσει ο χρόνος με υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος που είχαμε συμφωνήσει. Ήδη προχωράνε οι πρώτες και θα προχωρήσουν και οι δεύτερες μεταρρυθμίσεις. Ήδη το πακέτο που αφορά την κοινωνική προστασία αυξάνεται και μέσω του προϋπολογισμού του 2017. Όλα αυτά μας δημιουργούν ένα καλύτερο έδαφος».