Skip to main content

Βίτσας: Έχουμε ενεργοποιήσει τον «δότη» και όχι τον «κόφτη»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται κάτω από μνημονιακή πολιτική και συγχρόνως πρέπει να προστατεύσει τους πιο αδύνατους

Τη διαβεβαίωση ότι δε θα ληφθούν νέα μέτρα έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ενώ δήλωσε ότι η κυβέρνηση παλεύει «πολύ ενεργητικά για να κλείσει η αξιολόγηση το Φεβρουάριο», σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, τόνισε ότι «αυτό που μας απασχολεί είναι όλη αυτή τη διαδικασία να μην την πληρώσει η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός και όλη η Ευρώπη», ενώ σημείωσε ότι το πλαίσιο στο οποίο γίνονται οι συζητήσεις ορίζει ότι «η χώρα βρίσκεται σε επιτροπεία, ότι η χώρα βρίσκεται κάτω από μια μνημονιακή πολιτική και συγχρόνως πρέπει να προστατεύσεις τους πιο αδύνατους».

«Πάνω σε αυτό το πλαίσιο και με τα χρήματα και τις δυνατότητες που έχεις -όχι χωρίς λάθη και όχι χωρίς παραλείψεις, αυτά δεν είναι συνειδητά- κάνεις ό,τι περισσότερο μπορείς», τόνισε.

Ο κ. Βίτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο πακέτο παροχών: «Εμείς ως τώρα, από αυτή τη διαδικασία που ονομάζουμε κόφτη, έχουμε ενεργοποιήσει το δότη και όχι τον κόφτη και μπορεί και να τον ξαναενεργοποιήσουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πλεόνασμα και ένα κομμάτι αυτού του πλεονάσματος πρέπει να επιστραφεί στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν εκλογές και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συντηρείται, πέραν της αυτοσυντήρησης που κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να έχουν αφήγημα, αυτό το σενάριο. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019».

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολίασε ότι «η ΝΔ έπεσε σε όλα έξω, λέει "κάνε στην άκρη" για να επιστέψει το παλιό πολιτικό σύστημα που μας έφεραν στο μνημόνιο, που έκαναν χιλιάδες απολύσεις...», «υπάρχει μια ικανότητα των στελεχών της ΝΔ να κάνουν αφενός εσφαλμένες εκτιμήσεις και αφετέρου να βρίσκονται σε μια μόνιμη κρίση στρατηγικής».