Skip to main content

Βίτσας: Δεν φοβάμαι «θερμό επεισόδιο», αλλά έχουμε σενάρια για όλα

Σε ό,τι αφορά τα της οικονομίας, ο υπουργός τόνισε ότι στην παρούσα φάση και όπως έχουν τα οικονομικά της χώρας, δεν μπορεί να συζητηθεί αφορολόγητο.

Aπό τη μία μεριά δεν φοβάμαι "θερμό επεισόδιο", από την άλλη μεριά έχουμε σενάρια για όλα, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον Real FM, ερωτηθείς αν υπάρχει κίνδυνος με τον τρόπο που εκδηλώνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο τον τελευταίο καιρό να γινούμε μάρτυρες ενός τέτοιου επεισοδίου.

Σε ό,τι αφορά τα της οικονομίας, τόνισε ότι «στην παρούσα φάση και όπως έχουν τα οικονομικά της χώρας, δεν μπορεί να συζητηθεί αφορολόγητο», επισημαίνοντας ότι τώρα απαιτείται πολιτική λύση για το κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς επιπλέον μέτρα που θα επιβαρύνουν την κοινωνία.

«Το επιχείρημα που βάζουν οι δανειστές είναι ότι το 50% των Ελλήνων δεν πληρώνουν λόγω αφορολόγητου φόρους. Το ίδιο επιχείρημα έχει και το ακριβώς ανάπόδό του, ότι το 50% των Ελλήνων ζει με κάτω από 700 ευρώ τον μήνα. Προσπαθώντας να πετύχουν κάτι, δείχνουν την οικονομική κατάσταση ενός πολύ μεγάλου μέρους του πληθυσμού» πρόσθεσε ο κ. Βίτσας.