Skip to main content

Στο σκοτάδι παραδόθηκαν τα πάρκα της Νέας Παραλίας

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα του έργου Πρόδρομο Νικηφορίδη, οι καμένοι λαμπτήρες στη Νέα Παραλία ανέρχονται σε 636, σε σύνολο - περίπου - 2.000.

Τις έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών έχει προκαλέσει, το τελευταίο διάστημα, ο ελλιπής φωτισμός στα πάρκα της Νέας Παραλίας, καθώς μεγάλος αριθμός λαμπτήρων βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Κήπο των Ρόδων έχουν καεί 180 λαμπτήρες από τους συνολικά 240, ενώ και στον Κήπο του Νερού είναι καμένοι 99 λαμπτήρες.  

Σε πλήρη καταγραφή των καμένων λαμπτήρων στο παραλιακό μέτωπο προχώρησε ο Σύλλογος «Φίλοι της Νέας Παραλίας», αποστέλλοντας, παράλληλα, σχετική επιστολή προς τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάση Παππά.  

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα του έργου Πρόδρομο Νικηφορίδη, οι καμένοι λαμπτήρες στη Νέα Παραλία ανέρχονται σε 636, σε σύνολο - περίπου -  2.000.

«Σχεδόν το ένα τρίτο των λαμπτήρων είναι καμένοι μέσα στους Κήπους και στις διαμορφώσεις της Νέας Παραλίας», επισήμανε ο κ. Νικηφορίδης, σημειώνοντας πως τις προηγούμενες ημέρες ο Σύλλογος έκανε αυτοψία της λειτουργίας των φωτιστικών σωμάτων και κατέγραψε αναλυτικά τα σημεία.

«Διαμαρτύρονται οι πολίτες και διαπιστώσαμε και εμείς το πρόβλημα. Δεν υπάρχει συντήρηση ούτε σε αυτό. Υπάρχουν πάρκα που είναι πολύ σκοτεινά. Ελπίζουμε να ανταποκριθούν από τον δήμο. Υπάρχουν αναλυτικά σχέδια που υποδεικνύουν τη θέση των καμένων λαμπτήρων», τόνισε.

Σύμφωνα με την καταγραφή που έκανε ο Σύλλογος «Φίλοι της Νέας Παραλίας», οι καμένοι λαμπτήρες είναι:

1. Κήπος του Αλέξανδρου      34
2. Κήπος του Απογευματινού Ήλιου    18
3. Κήπος της Άμμου           14
4. Κήπος των Εποχών        82
5. Κήπος του Οδυσσέα       3
6. Κήπος της Μεσογείου     58
7. Κήπος των Γλυπτών       40
8. Κήπος του Ήχου              18
9. Κήπος των Ρόδων           180
10. Κήπος της Μνήμης         40
11. Κήπος του Νερού            99
12. Κήπος της Μουσικής      50