Skip to main content

Villa d΄ Este: Στα Πολυτελή Παλάτια της Ιταλίας

H βίλα χτίστηκε αρχικά το 1568 για να χρησιμοποιηθεί ως θερινή κατοικία για τον Καρδινάλιο Tolomeo Gallio, και πέρασε, μετά από το θάνατό του, στον ανιψιό του Tolomeo, Δούκα του Alvito.
Η βίλα χτίστηκε αρχικά το 1568 για να χρησιμοποιηθεί ως θερινή κατοικία για τον Καρδινάλιο Tolomeo Gallio, και πέρασε, μετά από το θάνατό του, στον ανιψιό του Tolomeo, Δούκα του Alvito. Το 1784, ήταν στα χέρια του μαρκησίου Bartolomeo Calderara και της μπαλαρίνας συζύγου του Vittoria. Μετά το θάνατο του μαρκησίου, η ακόμη νέα Donna Vittoria ξαναπαντρεύτηκε έναν στρατηγό του Ναπολέοντα. Για να αποτρέψει τη νοσταλγία του για τη μάχη, έφτιαξε για χάρη του μια σειρά από απομιμήσεις φρουρίων και πύργων, που μπορεί να δει κανείς ακόμα και σήμερα. 

Χτισμένα στις πλαγιές που βλέπουν προς τους κήπους. Ο στρατηγός ήταν τόσο ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, που στρατολόγησε μια ομάδα μαθητών από στρατιωτική σχολή για να «σκηνοθετήσουν» εικονικές μάχες για εκείνον. Μεταξύ του 1815 και του 1820 η Caroline του Brunswick, η πριγκίπισσα της Ουαλίας και η σε διάσταση σύζυγος του βασιλιά George IV της Αγγλίας. Έζησαν στο κτήμα και μετά από 30 έτη χτίστηκε προς τιμή της, από τον τότε ιδιοκτήτη, τον Βαρόνο Ippolito Ciani, ένα κιόσκι που είναι σήμερα γνωστό ως το Κιόσκι της Βασίλισσας (Queen´s Pavilion).

Το 1868, η αυτοκράτειρα Maria Feodorovna της Ρωσίας νοίκιασε τη βίλα για δύο μήνες όμως τελικά έμεινε δύο χρόνια. Μιλανέζοι επιχειρηματίες μετέτρεψαν τη βίλα σε ξενοδοχείο πολυτελείας το 1873. Με την όμορφη θέση της κοντά στη λίμνη Como, η βίλα d΄Este περιβάλλεται από ένα όμορφο πάρκο, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται ο διάσημος τοίχος μωσαϊκών που δημιουργήθηκε από το Pellegrino Pellegrini, ο οποίος ήταν επίσης και ο αρχιτέκτονας της κύριας βίλας.