Skip to main content

Βίκτωρας Παπαδόπουλος: Κοινές οι θέσεις Κοτζιά και Αναστασιάδη

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τα σενάρια περί διάστασης απόψεων, λέγοντας ότι «κακώς στέλνονται τέτοια λανθασμένα μηνύματα».

Την ύπαρξη κοινών θέσεων για το Κυπριακό μεταξύ ελληνικής και κυπριακής πλευράς, επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ.

Μάλιστα, τόνισε ότι «η πρόταση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά για την ασφάλεια είναι και πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας και έγινε σε απόλυτη συνεννόηση με την Λευκωσία».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη, προνοεί την αποχώρηση του 75% του τουρκικού στρατού από την πρώτη ημέρα της λύσης και του υπόλοιπου, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος.

Σημείωσε ότι η πρόταση Κοτζιά είναι εξελικτική και πιο λεπτομερής από την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη, ενώ δήλωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση συμφωνεί με την εκτίμηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ότι με τη συζήτηση του κεφαλαίου της ασφάλειας το Κυπριακό «για πρώτη φορά βγήκε από το βυθό» .

Σχολιάζοντας τοποθετήσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης περί διάστασης απόψεων μεταξύ της Λευκωσίας και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών ο κύριος Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι για την κυβέρνηση, ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο θέμα, προσθέτοντας ότι «κακώς στέλνονται τέτοια λανθασμένα μηνύματα».

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, διατύπωσε την θέση πως «δεν υπάρχει λόγος σύγκλησης μιας νέας διάσκεψης τύπου Γενεύης, εάν δεν έχει προετοιμαστεί καλά το έδαφος, ώστε να υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας», ενώ πρόσθεσε πως θα πρέπει πρώτα να ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπάρχουν.

«Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες λύσης στο Κυπριακό. Υπάρχουν πάρα πολλά σημαντικά ζητήματα τα οποία είναι σε εκκρεμότητα και είναι προφανές ότι με τις δημόσιες τοποθετήσεις που γίνονται από τις διάφορες πλευρές σε ό,τι αφορά τη λύση των συγκεκριμένων θεμάτων υπάρχουν δυσκολίες και εμπόδια, τα οποία θα πρέπει να ξεπεραστούν», ανέφερε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ.