Skip to main content

«Βίαιες» αλλαγές στις ελληνικές συστημικές τράπεζες

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο των κόκκινων δανείων θα περάσουν στην εισαγγελία από το φθινόπωρο μεγάλες δανειοδοτήσεις σε γνωστούς και επώνυμους

Σε βίαιη συρρίκνωση του δικτύου τους θα χρειασθεί να προχωρήσουν σύντομα οι ελληνικές συστημικές τράπεζες. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σε ό,τι αφορά το προσωπικό τους. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες που κυκλοφορούν στον χώρο. Κοινή είναι η εκτίμηση ότι κάποτε θα γίνονταν κι αυτό.  Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σήμερα γύρω από μια πλατεία, σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας, μια τράπεζα μπορεί να έχει δύο και τρία καταστήματα, που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις. Δηλαδή, όταν η μία αγόραζε την άλλη, δεν έκλεινε συνήθως το κατάστημα, αλλά άλλαζε την πινακίδα. Και κάπως έτσι βρεθήκαμε ενώπιον αυτού του φαινομένου.

Την ίδια ώρα σε ό,τι αφορά στο άλλο μέτωπο, αυτό των κόκκινων δανείων, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εισαγγελία διαφθοράς θα περάσουν από το φθινόπωρο μεγάλες δανειοδοτήσεις, σε γνωστούς κι επώνυμους, που έχουν πάψει να τακτοποιούνται, προ πολλού. Ο έλεγχος από την Τράπεζα της Ελλάδας έχει ξεκινήσει, οι φάκελοι συμπληρώνονται και αργά 'η γρήγορα θα πάρουν το δρόμο για τη δικαιοσύνη.

Η αρχή θα γίνει από τους δανειολήπτες, που ενώ έχουν, δεν πληρώνουν. Ήδη, σε δύο τράπεζες τις επόμενες ώρες ξεκινούν οι ελεγκτές του SSM το σκανάρισμα των κόκκινων δανείων. Σας είχαμε ενημερώσει από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ότι θα έρχονταν. Ήρθαν λοιπόν και πιάνουν δουλειά.