Skip to main content

Στη Νέα Παραλία και φέτος τα δροσερά και γευστικά... ποδήλατα

Η βόλτα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης συνδυάζεται με επιλογές προσεγμένου street food. Από καφέ ή κοκτέιλ μέχρι παγωτά και λουκουμάδες!

Εκατοντάδες είναι οι ποδηλάτες που διέρχονται καθημερινά τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Κάθε λογής ποδήλατα, ιδιωτικά ή νοικιασμένα, με τέντα ή χωρίς, μονοθέσια, διθέσια, γρήγορα ή αργά, πάνε κι έρχονται συνεχώς από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν, όμως και κάποια τροχήλατα που ξεχωρίζουν για… τη γεύση τους, το άρωμά τους, τη δροσιά τους κι έρχονται να συμπληρώσουν και αυτό το καλοκαίρι, την ηλιόλουστη, ψυχαγωγική σύνθεση της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης. Οι τουρίστες, αλλά και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης που θα βολτάρουν για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις πάγκους, για να συνοδεύσουν τη βόλτα τους. Καφέ, παγωτό, ή λουκουμάδες;

Το κινητό καφέ - μπαρ

Πετάλι στην κινητή καφετέρια «Modbar street coffee bike» κάνει και φέτος το καλοκαίρι η Σοφία Τόσκα, προσφέροντας στους θαμώνες της Νέας Παραλίας μια μεγάλη γκάμα ποτών. Στο Modbar θα βρει κανείς κάθε είδους καφέ, διάφορα ροφήματα και αφεψήματα, φυσικούς χυμούς, χυμούς με stevia και τζίντζερ, αλκοολούχα ποτά και κοκτέιλ. Επίσης, υπάρχει μια ποικιλία από συσκευασμένα σνακ όπως μπάρες δημητριακών, κριτσίνια, muffins, τσιπς λαχανικών κ.α. Πολλά από τα προϊόντα είναι ελληνικά και φτάνουν στο Modbar μέσω συνεργασίας με παραγωγούς της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, το Modbar διοργανώνει διάφορα μουσικά event, συχνά με φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι επισκέπτες της Νέας Παραλίας μπορούν να βρουν το Modbar στο ύψος του Γερμανικού Προξενείου, κοντά στη στάση «Σχολή Τυφλών», καθημερινά από τη μία το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, ενώ όσο καλοκαιριάζει το Modbar θα βρίσκεται στο σημείο του περίπου από τις πέντε το απόγευμα και μετά.

Το ποδήλατο - παγωτατζίδικο

Πέρυσι το καλοκαίρι, οι δίδυμοι αδερφοί Παύλος και Θωμάς Πάτσης έκαναν το δικό τους ξεκίνημα στο χώρο της Νέας Παραλίας σερβίροντας φρέσκο παγωτό πάνω στο «Paolo's BiceCream». Στόχος τους να αναβιώσουν την ρετρό εικόνα του παγωτατζή, που τριγυρνούσε στις γειτονιές ποδηλατώντας στον πάγκο του, σκορπίζοντας χαρά σε μικρά - και μεγάλα - παιδιά. Έτσι, λοιπόν, με πουκάμισα, τιράντες και ξύλινα παπιγιόν, οι παγωτατζήδες της Νέας Παραλίας, βγήκαν και φέτος με το ποδήλατό τους και με γεύσεις παγωτού που ανανεώνονται καθημερινά, για να γλυκάνουν τους περαστικούς. Στο «Paolo's BiceCream» θα βρει κανείς παγωτό σε χωνάκι ή κυπελάκι, σε τιμές που κυμαίνονται περίπου από 1,5 έως 3,5 ευρώ.

Το παγωτο-ποδήλατο θα βρίσκεται από τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Λευκού Πύργου, ενώ τα απογεύματα, θα μετακομίζει στον Κήπο του Φωκά, όπου θα παραμένει μέχρι αργά το βράδυ. Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, το «Paolo's BiceCream» θα ανοίγει νωρίτερα, περίπου από τις 11 το πρωί.

Αξίζει να αναφερθεί πως, τα ποδήλατα των «Modbar street coffee bike» και «Paolo's BiceCream» έχουν κατασκευαστεί από τα χέρια του Θεσσαλονικιού Κώστα Συμελίδη και την επιχείρηση Why Not Cycles.

Οι σπιτικοί Λουκουμάδες, με τις σπιτικές πραλίνες

Μπορεί το καροτσάκι του «Κόκκινου Σκούφου» να μην έχει πετάλια, ωστόσο δεν παύει να μοιράζει εξίσου γευστικούς πειρασμούς στους θαμώνες της Νέας Παραλίας. O Κωνσταντίνος Λιάπης, πριν από πέντε χρόνια, αποφάσισε να πάρει την παραδοσιακή τέχνη του λουκουμά και να την μεταφέρει… στον δρόμο, δημιουργώντας μια εκδοχή προσεγμένου street food. Συνδυάζοντας τις γνώσεις του στο μάρκετινγκ, την αρτοποιία, τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική δημιούργησε το περίπτερο του λουκουμά, προσφέροντας στους πελάτες του λουκουμάδες με βιολογικό μέλι, χειροποίητα μπισκότα και πραλίνες τις οποίες παρασκευάζει ο ίδιος. Μάλιστα, από φέτος το καλοκαίρι στον Κόκκινο Σκούφο προστίθενται τρεις νέες επικαλύψεις: καραμέλα, φράουλα και λεμόνι. Παράλληλα, το περίπτερο συχνά διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο κ. Λιάπης φοράει τον Κόκκινο Σκούφο τα απογεύματα στην πλατεία Λευκού Πύργου, ενώ μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να κάνει και κάποιες εμφανίσεις στην οδό Μαρία Κάλλας 1, κοντά στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο.